25 Mart 2015 Çarşamba

Zeytinli Çörek

Özellikle kahvaltıya çok yakışan bir çörek olduğunu düşünüyorum.Ayrıca çay davetleri için de güzel bir seçenek.Zeytin ezmesini ben hazır olarak kullandım ama dilerseniz siz kendiniz de yapabilirsiniz.Zeytinleri çekirdeklerinden ayırıp blendırdan geçirin ve sevdiğiniz baharatlarla tatlandırın.Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
2 su bardağı ılık su
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı yoğurt
1 yumurta (sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1yemek kaşığı şeker
1 pk instant maya(10 gr)
aldığı kadar un

İçi için: Yarım su bardağı erimiş tereyağı,eğer tereyağı yoksa sıvıyağ da kullanabilirsiniz
1 küçük kavanoz zeytin ezmesi(yağı ve zeytin ezmesini karıştırın)
Yapılışı:
  • Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın
  • Maya şeker ve tuzu ekleyin ve karıştırın.
  • Yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettikten sonra mayalanmaya bırakın
  • Kabaran hamuru 6 eşit parçaya bölerek bezeler hazırlayın
  • Her birini unlayarak merdane yardımıyla açın.
  • Üzerine yağlı zeytin ezmesini sürün
  • Hamuru rulo yapıp ortadan ikiye kesin
  • Her bir parçayı burgu gibi sarın ve kendi etrafında dönderin.(Yani her bir bezeden 2 çörek elde etmiş olacaksınız.)
  • Tüm bezelerinize aynı işlemi uygulayın.
  • Tepsiye dizip en az yarım saat tepside mayalandırın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirin.

Afiyet Olsun...

Asyadan Esintiler'i fACE adresinden takip edebilirsiniz.

3 yorum:

  1. Zeytinli açmaları, poğaçaları çok seviyorum. Bu çörek de çok güzel görünüyor. Tam benim kahvaltılarıma göre :) Ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...