25 Mart 2015 Çarşamba

Zeytinli Çörek

Malzemeler:
2 su bardağı ılık su
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı yoğurt
1 yumurta (sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1yemek kaşığı şeker
1 pk instant maya(10 gr)
aldığı kadar un

İçi için: Yarım su bardağı erimiş tereyağı,eğer tereyağı yoksa sıvıyağ da kullanabilirsiniz
1 küçük kavanoz zeytin ezmesi(yağı ve zeytin ezmesini karıştırın)
Yapılışı:
  • Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın
  • Maya şeker ve tuzu ekleyin ve karıştırın.
  • Yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettikten sonra mayalanmaya bırakın
  • Kabaran hamuru 6 eşit parçaya bölerek bezeler hazırlayın
  • Her birini unlayarak merdane yardımıyla açın.
  • Üzerine yağlı zeytin ezmesini sürün
  • Hamuru rulo yapıp ortadan ikiye kesin
  • Her bir parçayı burgu gibi sarın ve kendi etrafında dönderin.(Yani her bir bezeden 2 çörek elde etmiş olacaksınız.)
  • Tüm bezelerinize aynı işlemi uygulayın.
  • Tepsiye dizip en az yarım saat tepside mayalandırın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirin.

Afiyet Olsun...

3 yorum:

  1. Zeytinli açmaları, poğaçaları çok seviyorum. Bu çörek de çok güzel görünüyor. Tam benim kahvaltılarıma göre :) Ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...