25 Nisan 2015 Cumartesi

Fırında Soslu Mercan


Hem basit hem pratik hem de lezzetli bir tarif. Özellikle çupra ve levrekte kullandığım bu sos balığa ekstra bir lezzet veriyor.Bu sosun tarifini yıllar önce öğrenmiştim ve eğer fırında çupra veya levrek yapacaksam mutlaka önce bu şekilde lezzetlendiririm.Mercanı da aynı sosla tatlandırdım ama sosun içerisine ekstra kırmızı toz biber de ekledim.Fırında pişirdim ve gerçekten ortaya enfes bir lezzet çıktı.

Sos için Malzemeler:
tuz, karabiber, kırmızı toz biber, yarım limon suyu,4-5 diş sarımsak,yarım çay bardağı zeytin yağı

Yapılışı:

  • Öncelikle sos malzemesini hazırlayalım.
  • Bir kasenin içerisine limon suyunu ve zeytin yağını koyalım.
  • Üzerine rendelenmiş sarımsakları ekleyelim.Damak zevkine göre tuzunu ve karabiberini ekleyelim.
  • Hazırladığımız bu karışımı balıkların içine dışına olacak şekilde iyice yedirelim ve fırın kabına yerleştirelim. 
  • En az yarım saat sosta bekletelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dk kadar pişirelim
  • Kontrollü pişirelim,zaten kısa sürede pişiyor.Balığı kurutmadan fırından çıkaralım.
Afiyet olsun...

Fırında Somon Tarifi için buraya tıklayın.
Asyadan Esintiler'i fACE adresinden takip edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...