25 Nisan 2015 Cumartesi

Fıstıklı İrmik Helvası

İrmik helvasının mutfaklarımızda ayrı bir yeri vardır.Klasik İrmik helvası tarifi benim de arşivimde yerini alsın istedim.İyice kavrulmuş ve mis gibi tereyağı kokan bu nefis lezzete eminim kimse hayır demez.
Malzemeler:
100 gr tereyağı
1 su bardağı irmik
1 çar bardağı çamfıstığı
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker

Yapılışı:
  • Önce şerbeti hazırlayalım.Şekeri ve suyu bir tencereye alıp kaynatalım.
  • Diğer tarafta irmiği de bir tavaya koyup ocağa alalım
  • Hafif ateşte irmiği ve çamfıstığını irmiğin rengi ve kokusu dönene kadar karıştıralım.
  • Bu arada şerbet kaynayınca altını kapatalım
  • İrmiğin rengi dönünce tereyağını ekleyip biraz daha karıştıralım
  • Daha sonra yavaş yavaş dikkatli bir şekilde şerbeti helvaya dökelim.Bu aşamada dikkatli olmak lazım.Sıçrayabilir.
  • Hafif ateşte karıştırarak şerbeti çektirin ve ocağı kapatın
  • Şerbetini çeken helvayı ağzı kapalı olarak 10 dk kadar dinlendirin
  • Helva dinlendikten sonra alt üst edip şöyle bir karıştırın.
  • Küçük kase yada kalıplara doldurup servis tabağına ters çevirin

Helvamız servise hazır, Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...