27 Nisan 2015 Pazartesi

Haşhaşlı Marmelatlı Kurabiye

Hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle oldukça beğeni toplayan bu nefis kurabiye çay davetlerinizin gözdesi olmaya aday :) Üstelik çok az malzemeyle ortaya çok şık bir kurabiye çıkarmış oluyorsunuz.

Malzemeler:
125 gr margarin
1 yumurta
5 yemek kaşığı şeker
yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı haşhaş
aldığı kadar un

Üzeri için: Çilek marmelatı veya sevdiğiniz bir mermelat

Yapılışı:

  • Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini şekeri ve yumurtayı bir kaba alıp yoğuralım.
  • Üzerine haşhaşı ekleyerek tekrar karıştıralım
  • Kabartma tozunu da ekleyerek un ilavesi yapalım ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp fırın tepsisine dizelim
  • 180 derecede önceden ısıttığımız fırına verelim
  • Tam kabarmaya başladığı an fırından çıkaralım ve çok ince olmayan bir oklava ucuyla orta kısımlarını çukurlaştıralım.Ben hem oklava hem de baş parmağımı kullandım ve daha düzgün ve çukur olmasın sağladım.Bu işlemi biraz hızlı yapalım.
  • Sonra tekrar fırına verelim.
  • Hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
  • Fırından çıkardığımız kurabiyeler ılınınca çukur kısımlarına dilediğimiz mermelattan koyarak servis yapalım.
Afiyet Olsun...

Asyadan Esintiler'i fACE adresinden takip edebilirsiniz.

6 yorum:

  1. Şulem çok nefis görünüyor..Haşhaşın tanelisi yerine ezmesini kullansam olurmu...Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım belki olabilir ama kurabiyenin tadında ve renginde farklılık olabileceğini düşünüyorum.Ana bu olumsuz anlamda değil tabii.Bi dene istersen.Ben de merak ettim :)

      Sil
  2. Takip etmemem lazım biliyorum ama yemeği da yemek yapmayı da seviyorum. Hafta sonu denenecekler listesinde bu kurabiyeler. Hazır haşhaşım varken :) ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler güzel yorumunuz için.sevgiler :)

      Sil
  3. of off şahane! çayın yanında olsaydı dedim şuan o derece:)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...