16 Nisan 2015 Perşembe

Muzlu Browni

 


Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı eritilmiş ve soğutulmuş tereyağı
1 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
1 adet büyük boy muz(çatalla ezip püre haline getirin)
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya

Yapılışı:

  • Yumurta ve şekeri iyice çırpalım
  • Yağı ve kakaoyu ekleyip tekrar çırpalım
  • Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyerek çırpmaya devam edelim
  • Son olarak püre haline getirdiğimiz muzu ekleyerek çırpalım
  • Karışımı yağlanmış ve unlanmış muffin kalıplarına paylaştıralım
  • 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim.


Püf noktaları ve notlar:
Eğer muffin tepsiniz yoksa kapkek kalıplarına veya onlar da yoksa ve ben bu keki illa ki yaparım derseniz herhangi bir kek kalıbı da olur.
Pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan yöntemini kullanabilirsiniz.
Kürdanı kekin içine batırın,uç kısmına hamur yapışmışsa pişmemiş demektir,eğer temiz çıkarsa pişmiş demektir.Fazla bekletmeden hemen fırından alın ki kekiniz yumuşak olsun.İçinde bekletmeniz kekin kurumasına ve nemini kaybetmesine sebep olur.

2 yorum:

  1. bahardandır bahardan :)
    her ne kadar içimiz kıpır kıpır cıvıl cıvıl olsa da bahar rehaveti diye birşey var değil mi :)
    en kısa zamanda tarsın inşallah canım :)
    ellerine sağlık..
    muz tadı damaklarımda yankılandı :)

    YanıtlaSil
  2. Sağol Denizcim :) öpüyorum canım.
    teşekkürler,sevgiler...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...