30 Mayıs 2015 Cumartesi

Ev Yapımı Fıstık Ezmesi


Ev yapımı her şeye blokta ne kadar çok yer verdiğimi sıkı blok takipçileri iyi bilir.Ev Yapımı Ürünlerime buradan bakabilirsiniz.Özellikle yurt dışındayken çok yapardım.Çok da severim fıstık ezmesini ama acayip kalorili.Aman yerken dikkat edin derim :)

Malzemeler:
200 gr kavrulmuş yer fıstığı
2 yemek kaşığı bal
3 yemek kaşığı zeytinyağı veya fındık yağı
1 paket vanilya

Yapılışı:

  • Öncelikle fıstıkları robotta çekelim
  • Üzerine yağı ve balı ekleyip tekrar çekelim
  • Son olarak vanilyayı ekleyelim ve çekmeye devam edelim.
  • Sürülebilir bir kıvam alana kadar bu işleme devam edelim
  • Az miktarlarda hazırlamak daha avantajlıdır.Çünkü tamamen doğal olduğu için en fazla 10 gün kadar dolabınızda muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet Olsun...

Asyadan Esintiler'i fACE adresinden takip edebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Eline sağlık çok lezzetli yapabildiklerimizi evde hazırlamak gerçekten en güzeli sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık bende çok niyetlendim bir türlü denemedim :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...