1 Mayıs 2015 Cuma

Fırında Soslu Levrek

Enfes sosuyla levreğe ayrı bir lezzet katan bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:
4 adet Levrek
tuz

Sosu için:
1 çay bardağı zeytinyağı
1 silme çay kaşığı kırmızı toz biber
1 silme çay kaşığı karabiber
1 limonun suyu
2 diş sarımsak
10-12 dal maydanoz
Yapılışı:

  • Öncelikle iyice temizlenmiş olan levreklerin içini dışını güzelce tuzlayıp fırın tepsisine alalım.Dilerseniz tepsinizin altına yağlı kağıt serebilirsiniz.
  • Balıkların üzerine bıçakla çizikler atalım
  • Bir kasenin içine zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak ve baharatları ekleyerek karıştıralım
  • Son olarak içine ince kıyılmış maydanozları da ekleyelim.
  • Hazırlamış olduğumuz bu karışımı balıkların içine dışına iyice yedirelim
  • Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dk kadar pişirelim
  • Bunu tüm balık tariflerimde belirtiyorum,yine belirteceğim.Balığı asla fazla pişirmeyin.Aksi taktirde kurur ve lezzetini kaybeder.
Afiyet olsun...


Asyadan Esintiler'i fACE adresinden takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...