9 Mayıs 2015 Cumartesi

Salçalı Sosis

Salçalı sosis'i bir de içine turşu girmiş haliyle deneyin.Ben yıllardır böyle yaparım.Ayrı bir lezzeti ve görseli olur. Kahvaltı için son derece basit ve lezzetli bir tarif.Yaklaşık 10-15 dk içerisinde hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:
250-300 gr sosis
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
100 gr kornişon turşu
yarım su bardağı sıcak su
bir çimdik karabiber ve salçanız tuzsuzsa bir miktar tuz

Yapılışı:

  • Öncelikle sosisleri bir tencereye alalım ve üzerini geçecek kadar su koyup sosisler şişene kadar haşlayalım.
  • Haşlanan sosisleri süzdürüp bir kenara alalım
  • Tencereye yağı koyalım.Isınan yağın üzerine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Üzerine sıcak su ekleyelim ve salçalı sosu seyrelterek hazır hale getirelim
  • Üzerine yuvarlaklar halinde doğradığımız sosisleri ilave edelim ve karıştıralım
  • Aynı şekilde kornişon turşuları da yuvarlaklar halinde doğrayıp sosislerin içine ekleyelim ve tüm malzemeyi harmanlayıp bir iki taşım kaynatalım.
  • Üzerine bir çimdik karabiber ekleyip sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet Olsun...

Asyadan Esintiler'i fACE adresinden takip edebilirsiniz.

4 yorum:

  1. Acı biber turşusuylada olur gibime geldi ne dersiniz 😉
    Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Turşu ile hiç düşünmemiştim doğrusu.
    ellerine sağlık canım, bencede nefis olur :) :)
    mutlu haftalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler şekerim :)
      sevgilerimle...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...