9 Mayıs 2015 Cumartesi

Salçalı Sosis


Malzemeler:
250-300 gr sosis
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
100 gr kornişon turşu
yarım su bardağı sıcak su
bir çimdik karabiber ve salçanız tuzsuzsa bir miktar tuz

Yapılışı:

  • Öncelikle sosisleri bir tencereye alalım ve üzerini geçecek kadar su koyup sosisler şişene kadar haşlayalım.
  • Haşlanan sosisleri süzdürüp bir kenara alalım
  • Tencereye yağı koyalım.Isınan yağın üzerine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Üzerine sıcak su ekleyelim ve salçalı sosu seyrelterek hazır hale getirelim
  • Üzerine yuvarlaklar halinde doğradığımız sosisleri ilave edelim ve karıştıralım
  • Aynı şekilde kornişon turşuları da yuvarlaklar halinde doğrayıp sosislerin içine ekleyelim ve tüm malzemeyi harmanlayıp bir iki taşım kaynatalım.
  • Üzerine bir çimdik karabiber ekleyip sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet Olsun...

4 yorum:

  1. Acı biber turşusuylada olur gibime geldi ne dersiniz 😉
    Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Turşu ile hiç düşünmemiştim doğrusu.
    ellerine sağlık canım, bencede nefis olur :) :)
    mutlu haftalar..

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...