25 Mayıs 2015 Pazartesi

Soslu Hindi Kanat But

Bu aralar tariflerimi yayınlarken aklıma hep ramazan ayı geliyor. E malum çok az kaldı ramazana. Hindi kanatın but kısımları sadece bu şekilde marketlerde satılıyor.Oldukça da büyük olduğundan dolayı doyurucu da üstelik. Bu nefis yemek de hem görsel açıdan hem de lezzet olarak misafirlerinizin beğenisini kazanacak harika bir ana yemek diyebilirim.
Malzemeler:
6 adet Hindi kanatın but kısmı
Sosu için:
Tuz,karabiber,kırmızı toz biber,kekik,çok az kimyon,1 yemek kaşığı mayonez,2-3 diş iri doğranmış sarımsak

Yapılışı:
  • Hindi kanat butları derin bir kaseye alın.Üzerine damak zevkinize göre tuzunu ve baharatlarını ekleyin.Mayonezi ve doğranmış sarımsakları da ekleyerek bir güzel harmanlayın.
  • Fırın poşetine koyun ve önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar yakaşık 1 saat kadar pişirin.

Yanındaki Garnitürlü Pilav servis önerisidir.

Afiyetler Olsun...

Asyadan Esintiler'i fACE adresinden takip edebilirsiniz.

3 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...