25 Mayıs 2015 Pazartesi

Tavuklu Bezelye Yemeği

Severek yaptığım klasik bir yemektir.Bence ramazanda sulu yemek alternatifleri arasına girebilecek harika bir tarif.Mutlaka bir kenara not edin derim ;)
Malzemeler:
500 gr kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
1 adet soğan
2 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
1,5 su bardağı konserve bezelye
1 yemek kaşığı domates salçası
zeytinyağı
tuz,karabiber,pulbiber
3 su bardağı sıcak su

Yapılışı:
  • Zeytinyağı koyduğunuz bir tavaya ince kıyılmış soğanları koyup pembeleşinceye kadar kavurun
  • Soğanlar kavrulduktan sonra tavuk göğsünü ekleyip suyunu bırakana kadar kavurun
  • Ardından 1 yemek kaşığı salça ekleyip karıştıralım ve salçanın kokusu çıkana kadar biraz kavuralım.
  • Daha sonra etlerin üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım.
  • Kaynadıktan sonra içine küp küp doğradığımız patates ve havucu ekleyip ardından son olarak bezelyeyi de koyarak karıştıralım
  • Tuzunu ve baharatlarını da ekleyerek yemeği kaynamaya bırakalım.
  • Yemek kaynadıktan sonra altını kısalım ve 5-10 dk daha kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Not: Pişirme esnasında malzemelerin parçalanmaması ve dağılmaması için sürekli karıştırmayın.

Afiyetler Olsun...

Asyadan Esintiler'i fACE adresinden takip edebilirsiniz.

1 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...