25 Mayıs 2015 Pazartesi

Yağsız Kek Tarifi

Geçtiğimiz günlerde kızlarımla yapıp facede sadece görselini yayınladığım ve izleyicilere tarifi sonra ekleyeceğim dediğim çok şık yağsız cupcakeler hazırladık.Özellikle üzerini damla çikolatayla süsleme kısmı onların çok hoşuna gitti.Çok kolay oldukça basit ve az malzeme kullandığımız bir tarif oldu.Eğer ilkokul çağına giden çocuklarınız varsa ve böyle şeylere meraklıysalar beraber yapıp keyifli vakit geçirebilirsiniz.
Malzemeler:
2 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 pk kabartma tozu 
1 pk vanilya
2 su bardağı un
Damla çikolata

Yapılışı:
  • Öncelikle yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpalım
  • Üzerine sütü ekleyip çırpalım
  • Daha sonra suyu ekleyip tekrar çırpalım
  • Vanilya,kabartma tozu ve unu ekleyerek karıştıralım.
  • Son olarak 1-2 avuç kadar damla çikolata ekleyin ve bir iki defa daha karıştırın
  • Muffin kalıplarının içine yerleştirdiğimiz kağıtların yarısını biraz geçecek kadar kek harcıyla dolduralım.
  • Üzerini yine damla çikolatalarla süsleyelim.Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim.
  • Pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapabilirsiniz. 
  • Not-1: Keki piştikten sonra mutlaka iyice soğumaya bırakın.Yağsız olduğu için kağıttan ayrılması sıcakken zor oluyor.Ama soğuduktan sonra kağıdından rahatça ayrılıyor.
  • Not-2: Eğer böyle kalıplarınız yoksa istediğiniz herhangi bir kek kalıbında veya borcam da da pişirebilirsiniz.Tabiiki yapışmaması için birazcık yağlamalısınız ;)

Afiyet Olsun...

Asyadan Esintiler'i fACE adresinden takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...