1 Mayıs 2015 Cuma

Zeytinyağlı Ispanak Kökü

Ispanağın kökünü de değerlendirmek isterim, atmak istemem onunla da bir şeyler yapmalıyım diyorsanız eğer yapılabilecek en güzel yemek Zeytinyağlı Ispanak Kökü.
Malzemeler:
1 kg ıspanağın ayıklanmış kökleri
1 adet orta boy soğan
1 adet kesme şeker
tuz
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
üzeri için limon suyu

Yapılışı:

  • Ayıkladığınız ıspanağın köklerini bıçak yardımıyla temizleyin
  • Derin bir kabın içinde suya basın
  • Suya bir miktar sirke ekleyin ve 10 15 dk kadar bekletin
  • Sudan aldığınız ıspanak köklerini 1-2 su daha yıkayın ve kumunu akıtın
  • Soğanı yemeklik ama biraz daha küçük boyutlarda doğrayın
  • Zeytinyağını tencereye alın ve üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar soteleyin 
  • Üzerine ıspanak köklerini ilave edin ve bir iki kez karıştırın
  • Üzerine tuz ve şeker ilave edin.Biraz su ekletin,tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.Suyunu çekinceye kadar pişirin
  • Piştikten sonra servis tabağına alın ve üzerine limon suyu gezdirin,soğuk soğuk servis yapın.
Afiyet Olsun

Asyadan Esintiler'i fACE adresinden takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...