28 Haziran 2015 Pazar

Çikolata Sosuyla Pişen Browni

Bildiğiniz kek formundan biraz daha farklı bir yapısı ve tadı var bu tarifin.Çünkü Çikolata sos pişmiş halde harca karışıyor.Yani işin özü farklı bir tarif diyebilirim.Denenmeye değer ;)

Malzemeler:
4 adet yumurta
2 su bardağı şeker
1 paket hazır çikolata sos
200 gr eritilmiş tereyağı
4 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapılışı:

  • Öncelikle 2 su bardağı sütle Çikolata sosunu pişirelim ve kabuk bağlamaması için  arada karıştırarak soğumaya bırakalım
  • Yumurtaları şeker ile krema kıvamına gelene kadar çırpalım
  • Soğuyan çikolata sosun yarısını bu karışıma ilave ederek çırpmaya devam edelim.
  • Sonra sırasıyla yağ , un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim
  • Yağladığımız fırın kabına karışımı dökelim
  • 180 derecede önceden ısıttığımız fırında pişirelim.
  • Bu arada tencerede kalan çikolata sosun içine bir bardak süt döküp yeniden pişir ve soğumaya bırak
  • Kek fırından çıkınca üzerine bu sosu dök.
  • Soğuduktan sonra dilimleyip servis edin
Afiyetler olsun...

Asyadan Esintiler'i fACE adresinden takip edebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Tarif harika bayıldım kesinlikle denemek isteri sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Özgencim :) o halde kolay gelsin...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...