11 Haziran 2015 Perşembe

Tavuklu Siron

Siron, ziron, silor, zilor... gibi bir çok ismi olan ama tarif olarak aynı kapıya çıkan pratik bir yemek.Ben tavuklu yaptım ama genelde sade olarak üzerine sadece yoğurt ve salça sos dökülerek de yeniliyor.

Malzemeler:
3 adet yufka
1 adet haşlanmış ve didilmiş tavuk göğsü
tavuk suyu
Üzeri için: sarımsaklı yoğurt ve salça sos

Yapılışı:

  • Her bir  yufkayı rulo yapın ve birer parmak kalınlığında kesip borcama dizin
  • Fırında kızartıp kurumasını sağlayın
  • Haşladığımız tavuk suyunu fırından çıkan  sironların üzerine gezdirin ve yumuşaması için biraz bekleyin
  • Üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu gezdirin
  • Onun da üzerine didilmiş tavuk etini yerleştirin
  • Tavaya biraz tereyağı alıp üzerine domates veya biber salçası koyup pişirin ve salçalı bir sos hazırlayın
  • Bunu da son olarak yemeğin üzerine gezdirin ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin.
Afiyetler olsun...

Asyadan Esintiler'i fACE adresinden takip edebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Bak ne zamandır kendimi blogundan uzak tutuyordum . Nihayetinde 2.5 haftadır diyetteyim. Ancak kon başlığındaki siron kelimesini görünce daldım yine bloguna. Güzel tarif. Kendime yasak olsa da misafirlere denenecek değişik bir tarif. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) çok teşekkürler güzel yorumun için, sevgilerimle...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...