7 Temmuz 2015 Salı

Balparmak Tatlısı

Balparmak Tatlısı her ne kadar kurabiye görünümünde olsa da dışı irmikli olduğundan çıtır çıtır içi de kıyır kıyır nefis bir şerbetli tatlı tarifidir.
Malzemeler:
250 gr margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı şeker
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un
Bulamak için İrmik

Şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu

Yapılışı:

  • Öncelikle ocağa şerbeti koyalım ve kaynamaya bırakalım.Çok koyulaşmadan ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Hamur için gerekli olan malzemeleri bir kaba alarak yavaş yavaş un ilavesiyle kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim
  • Parmak şekli verilerek irmiğe bulayalım
  • Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirelim
  • Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı çıkan tatlının üzerine soğuk şerbeti dökelim.
Afiyet Olsun...

Asyadan Esintiler'i fACE adresinden takip edebilirsiniz.

6 yorum:

  1. Kolay ve güzel görünen tatlılara zaafım var, ellerine sağlık^^ Bize de uğrayın, sevgilerle

    YanıtlaSil
  2. Pratik bir tatlı olmuş. Ben de deneyeceğim tarifinizi. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. merhaba:)ellerinize sağlık her şeyler harika görünüşte... pestil tarifini aldım teşekkür ederim canım...sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. çok harika olmuş ellerine sağlık bende bloğuma beklerim kolay gele

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...