1 Temmuz 2015 Çarşamba

Hazır Yufkadan Milföy Lezzetinde Börek

Yufkayla yaptığım bu börek, yufkalı tariflerim arasındaki favorilerimden biridir.Çünkü yiyenler yufkayla yapıldığına inanmakta biraz zorlanıyorlar.Hem görüntüsü hemde lezzeti tıpkı milföy gibi oluyor.Her daim buzluğumda elimin altında olan böreklerden biridir.Önceden hazırlayıp atıyorum dondurucuya.Zaten özelliği buzlu bir haldeyken fırına giriyor olması...
Her bir yufkadan 4 adet çıkıyor.Bu sebeple ben 1 kg yufkadan yapıyorum genelde.Bolca da böreğim olmuş oluyor. Ani gelen misafire de birebir üstelik.Ama siz, 'Yok ben deneyeceğim o sebeple az yapmak istiyorum' derseniz eğer dilediğiniz miktarda yufka kullanabilirsiniz.

Malzemeler:
1 kg yufka
1 paket margarin
1 su bardağı su

İç harcı için:
peynirli maydanozlu veya patatesli veya kıymalı ...vs dilediğiniz iç harcı kullanabilirsiniz.

Üzeri için: yumurta sarısı,susam veya çörekotu
Yapılışı:
  • Öncelikle margarini bir tencereye alalım ve eritelim
  • Üzerine 1 su bardağı suyu ilave ederek biraz bu şekilde kaynatalım.Daha sonra ocaktan alalım ve biraz sıcaklığının geçmesini bekleyelim.
  • Yufkayı tezgaha serelim
  • Üzerine yağı her yerine gelecek şekilde bolca bir fırça yardımıyla sürelim
  • 2. resimdeki gibi yufkayı orantılı bir şekilde önce alttan ve üstten katlayarak ortada birleştirelim dikdörtgen haline getirelim,Kıvırdığımız kesimlere tekrar yağ sürelim.
  • 3. resimdeki gibi sağdan ve soldan tekrar katlayarak bu defa kare şeklimi oluşturalım ve tekrar kıvırdığımız yerlere yağ sürelim
  • Kare haline getirdiğimiz yufkayı dörde bölelim.Yani bu defa dört tane küçük boy kare elde etmiş oluyoruz.

  • Oluşturduğumuz karelerin içine dilediğimiz iç harçtan koyup zarf şeklinde kapatıyoruz.
  • Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayıp dondurucuya kaldırıyoruz.



  • Donan böreklerimizi pişireceğimiz zaman hiç çözülmesini beklemeden yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu veya susam serpip önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyetler olsun...

Asyadan Esintiler'i fACE adresinden takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...