4 Temmuz 2015 Cumartesi

Patlıcan Oturtma Tarifi

Yaz yemekleri arasında en çok sevdiklerimden biridir.Başlığa patlıcan oturtma dedim ama biz genelde patlıcan musakka da diyoruz adına.Aynı zamanda iftara ana yemek olarak yapabileceğiniz lezzetli bir tarif.
Malzemeler:
4-5 adet kemer patlıcan
300-400 gr kıyma
2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
3 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz ve karabiber
Yapılışı:

  • İlk önce patlıcanları yıkayarak alaca soyalım
  • Tuzlu su da yarım saat kadar bekleterek acısının çıkmasını sağlayalım
  • Patlıcanları yuvarlak bir şekilde 2 cm kalınlığında doğrayalım
  • Doğradığımız patlıcanları kızartma yağıyla kızartarak havlu kağıt üzerine çıkaralım ve fazla yağını emdirelim
  • Kızarttığımız ve fazla yağını emdirdiğimiz patlıcanları pişireceğimiz tencereye üst üste gelecek şekilde dizelim

Şimdi gelelim kıymalı harcın hazırlanmasına:

  • Kızartma yağından bir miktar kıymayı kavuracağımız tavaya alalım
  • Üzerine kıymayı ekleyerek kavuralım
  • Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ve minik minik doğradığımız sivri biberi ekleyelim ve biraz daha kavuralım
  • Domateslerden bir tanesini rendeleyelim ve salçayla beraber kıymalı harca ekleyelim ve şöyle bir çevirdikten sonra minik doğranmış sarımsakları da ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Son olarak tuz ve baharatları da eklerek biraz daha pişirelim ve ocağın altını kapatalım.
  • Hazırlamış olduğumuz kıymalı harcı patlıcanların üzerine yayalım
  • Son olarak kalan 2 domatesi de halka şeklinde doğrayarak üzerine dizelim
  • İster fırında ister ocakta pişirin.Hiç farketmez
  • Ben ocakta yarım saat kadar kısık ateşte pişirdim.
Afiyetler olsun...

Asyadan Esintiler'i fACE adresinden takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...