31 Ağustos 2015 Pazartesi

Tatlı Lorlu Kurabiye

Malzemeler:
100 gr  oda sıcaklığında yumuşamış margarin veya tereyağı
3/4 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı pudra şekeri
aldığı kadar un
Not: kabartma tozu yok

İç harcı için: 150-200 gr Tuzsuz lor ve şeker.Harcı 1-2 saat önceden hazırlayalım ki lezzeti yerine otursun.
Üzeri için: Pudra şekeri
Yapılışı:

  • Tüm malzemeleri karıştıralım
  • Un ilavesiyle kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  • Hamuru mardaneyle açıp bir bardak yardımıyla yuvarlaklar keselim.
  • Üzerine şekerli lorlu harçtan koyup ağzını büzerek kapatalım ve yuvarlaklar elde edelim.
  • Pembeleşinceye kadar pişirelim.
  • Servis etmeden önce üzerine bolca pudra şekeri serpelim.


Afiyet olsun..

2 yorum:

  1. elinize saglık paylaşımlarınızı takip ediyorum

    YanıtlaSil
  2. fagor servisi olarak tarifinizi beğendik
    http://fagorservisi.net/

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...