31 Ağustos 2015 Pazartesi

Tatlı Lorlu Kurabiye

Lor peynirini daha önce kurabiyede denemediyseniz mutlaka bir kenera not edin ve deneyin.Hem farklı hem de lezzetli bir tadı var.Beş çayları için oldukça ideal.
Malzemeler:
100 gr  oda sıcaklığında yumuşamış margarin veya tereyağı
3/4 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı pudra şekeri
aldığı kadar un
Not: kabartma tozu yok

İç harcı için: 150-200 gr Tuzsuz lor ve şeker.Harcı 1-2 saat önceden hazırlayalım ki lezzeti yerine otursun.
Üzeri için: Pudra şekeri
Yapılışı:

  • Tüm malzemeleri karıştıralım
  • Un ilavesiyle kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  • Hamuru mardaneyle açıp bir bardak yardımıyla yuvarlaklar keselim.
  • Üzerine şekerli lorlu harçtan koyup ağzını büzerek kapatalım ve yuvarlaklar elde edelim.
  • Pembeleşinceye kadar pişirelim.
  • Servis etmeden önce üzerine bolca pudra şekeri serpelim.


Afiyet olsun...
Asyadan Esintiler'i fACE adresinden takip edebilirsiniz.

1 yorum:

  1. elinize saglık paylaşımlarınızı takip ediyorum

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...