Sucuklar irili ufaklı olsada lezzetine doyum olmuyor. Sonbahara doğru eşim arkadaşıyla beraber yapmıştı.Aslında yapım aşamasını görüntülemek isterdim ama kızlarımla uğraşmaktan fırsatını bulamamıştım.
Gelelim sucuk yapmak isteyenler için tarif vermeye.Yalnız bu tarif bizim yaptığımız ölçüydü.az yapmak isteyenler ölçüler üzerinden azaltarak yapabilirler.
MALZEMELER: 5kg yağlı dana kıyması
75 gr tuz
25gr pul biber
75gr toz kırmızı biber
25gr kara biber
50gr kimyon
75gr sarımsak
yeteri miktarda kuru bağırsak
YAPILIŞI:Öncelikle bütün malzemeleri genişçe,yoğurmakta zorlanmayacağınız bir kabın içine alın.Sarımsakları ister rendeleyin,isterseniz dövün.hepsini beraber iyice yoğurduktan sonra 1 gün dinlenmeye bırakın.Bir sonraki gün önce bağırsakları sıcak suyla ıslatın. yumuşadığından emin olduysanız artık doldurmaya hazırsınız demektir.Bu işlemi kıyma makinesinin sucuk doldurma aparatına bağırsakları geçirerek yapabilirsiniz. akabinde resimde gördüğünüz üzre kurumaya bırakıp 3-4 gün bekledikten sonra muhafaza edilmek üzere buzdolabına kaldırabilirsiniz.
Bir kayserili olarak bu sucuklar harika keske benim yerimde olsaydinizda sizde bu leziz sucukları tatsaydınız :-) EN İYİSİ KOLLARINIZI SIVAYIN VE HAYDİ HANIMLAR KATKISIZ GERCEK SUCUK YAPMAYA
YanıtlaSilburada olmamızın en büyük avantajı her şeyi kendimiz yapıyor olmamız ve doğal beslenmemiz.istanbula dönünce burayı çok arayacağım.yorumların için teşekkürler
YanıtlaSilEllerine sağlık Şulecim.
YanıtlaSilsucuğunuzudamı yapıyorsunuz maşallah sizee :)
YanıtlaSilnefis ne güzel içinde ne olduğu belli iç rahatlığıyla yenir.
evet canım sucuğumuzu da kendimiz yapıyor ve gönül rahatlığıyla yiyoruz.
Sil