1 Temmuz 2013 Pazartesi

Arnavut ciğeri, az yağda kızartılmış ciğer


Malzemeler: yarım kg dana ciğeri,un,tuz,yağ ve isteğe göre baharat
Yapılışı:Zarından güzelce temizlenmiş olan ciğeri küp küp doğruyoruz.İyice unluyoruz ve fazla unundan arındırıyoruz.Şimdi esas püf noktasına geldik.Ocağa tavayı koyup iyice kızdırıyoruz.Kızan tavaya 4-5 yemek kaşığı sıvı yağı koyup her tarafına dağılmasını sağlıyoruz.Üzerine ciğerleri koyup tahta bir kaşık yardımıyla hızlı hızlı çeviriyoruz.Zaten oldukça kısa sürede pişiyor.Rengi dönüp kızarmaya yüz tuttuktan sonra ocağınızın ısısını düşürebilirsiniz.Bu esnada tuzunu ve istediğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz.Ben sadece acılı kırmızı toz biber ekledim.Yanında ise maydanoz ve sumakla tatlandırdığım soğan salatası ile servise sunuyorum.

15 yorum:

  1. Yanına da patates kızartması.Ohh misss.Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. canım istedi:) bizde çok severiz eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. mmmmm nefis kuzum çooooooooook severim:)))

    YanıtlaSil
  4. Az yağda kızarması çok cazip geldi :))
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  5. Ciğeri ben önce kendi suyunda haşlar sonra kavururdum.yaptığim zaman birde böyle deniyim bakalım. Sen oluyor dedikten sonra no problem.ellerine sağlık sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu şekilde kesinlikle denemelisin.Teşekkürler ablacım,sevgiler...

      Sil
  6. ellerine sağlık canım..
    benim pek aram olmasada eşim çok sever:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. nefıs olmus bayılırım cığere elıne sağlık tabıkı senın ekmeklerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolasın ablacım.Gerçekten yaptığımız her yemeğe çok emek verek yapıyoruz.İnşallah emeklerimiz zayii olmaz...

      Sil
  8. Eline sağlık canım.Nefiiss olmuş sevgilerimle

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...