Malzemeler: yarım kg dana ciğeri,un,tuz,yağ ve isteğe göre baharat
Yapılışı:Zarından güzelce temizlenmiş olan ciğeri küp küp doğruyoruz.İyice unluyoruz ve fazla unundan arındırıyoruz.Şimdi esas püf noktasına geldik.Ocağa tavayı koyup iyice kızdırıyoruz.Kızan tavaya 4-5 yemek kaşığı sıvı yağı koyup her tarafına dağılmasını sağlıyoruz.Üzerine ciğerleri koyup tahta bir kaşık yardımıyla hızlı hızlı çeviriyoruz.Zaten oldukça kısa sürede pişiyor.Rengi dönüp kızarmaya yüz tuttuktan sonra ocağınızın ısısını düşürebilirsiniz.Bu esnada tuzunu ve istediğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz.Ben sadece acılı kırmızı toz biber ekledim.Yanında ise maydanoz ve sumakla tatlandırdığım soğan salatası ile servise sunuyorum.
Yanına da patates kızartması.Ohh misss.Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilSağol Büşracım.Sevgilerimle...
Silcanım istedi:) bizde çok severiz eline sağlık.
YanıtlaSilSağol Mehtapcım.Sevgilerimle...
Silmmmmm nefis kuzum çooooooooook severim:)))
YanıtlaSil:))Teşekkürler...
SilAz yağda kızarması çok cazip geldi :))
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
Kesinlikle öyle canım.Teşekkürler:)
SilCiğeri ben önce kendi suyunda haşlar sonra kavururdum.yaptığim zaman birde böyle deniyim bakalım. Sen oluyor dedikten sonra no problem.ellerine sağlık sevgiler canım
YanıtlaSilBu şekilde kesinlikle denemelisin.Teşekkürler ablacım,sevgiler...
Silellerine sağlık canım..
YanıtlaSilbenim pek aram olmasada eşim çok sever:)
sevgiler..
teşekkürler canım,sevgilerimle...
Silnefıs olmus bayılırım cığere elıne sağlık tabıkı senın ekmeklerle
YanıtlaSilsağolasın ablacım.Gerçekten yaptığımız her yemeğe çok emek verek yapıyoruz.İnşallah emeklerimiz zayii olmaz...
SilEline sağlık canım.Nefiiss olmuş sevgilerimle
YanıtlaSil