22 Eylül 2013 Pazar

Kurut, Keşli omlet yapımı


Malzemeler:
10 adet kurut yada bir miktar keş
1 bağ maydanoz
5-6 adet yumurta 
yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
  • Öncelikle işe kurutları rendelemekle başlıyoruz
  • Rendelenen kurutu derin bir kabın içine alıp üzerine çırpılmış yumurta ve ince kıyılmış maydanozu ekliyoruz.Tüm malzemeyi harmanlıyoruz.
  • Tavaya sıvı yağı koyuyoruz.Biraz kızdırıyoruz.
  • Üzerine karışımı ekliyoruz,altını arada kontrol ediyoruz.Kızarmışsa tavanın içindeyken üçgen şekillerde kesip,bir spatula yardımıyla çevirerek üstte kalan yüzünü de kızartıyoruz.
  • Sıcak sıcak servis ediyoruz.


11 yorum:

  1. tesekkür ederim canım beğenmenize sevindim afiyet olsun. sayende bizde sucuğumuzu evde yapıyoruz sağlıkla yiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de afiyetler olsun canım.Ne güzel birbirimize faydamız dokunuyor.sevgi ve selamlar...

      Sil
  2. Açıklamaların çok faydalı oldu bende bilmiyorum bu peyniri adı demekki kurutmaktan kurt koymuşlar çok mantıklı bulmak için Bolu da olmak lazım sanırım bizim Ankara Polatlıda hiç rastlamadım ama tarif mükemmel eline sağlık canım öptüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardelen Hanımcım,güzel yorumunuz için çook teşekkür ederim.Sevgilerimi yolluyorum.

      Sil
  3. Yine leziz bir yemek çeşidi daha :) her ne kadar "omlet" desek te içeriği çok önemli bence. Zaten bu postta sadece omlet değil leziz bir yemek tarifi var bence. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim.Resmen postu bir kaç cümlede özetlemişsin.Güzel yorumun için çook teşekkür ederim.sevgilerimle...

      Sil
  4. Ben şimdi tanıdım, peynir ve yumurtayı da çok yakıştırırım ..
    eline sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Çok farklı bir tarif olmuş canım.Denemk isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım bir gün denersin canım :) teşekkürler...

      Sil
  6. Şulecim, rahmetli teyzem köyde çok yapardı. Fakat o tuzlu suyun içine atardı.suyun içinde de olsa taş gibi olurdu.ama çok lezzetli olur. Eline sağlık canım. Şifa olsun

    YanıtlaSil