Malzemeler:
10 adet kurut yada bir miktar keş
1 bağ maydanoz
5-6 adet yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
- Öncelikle işe kurutları rendelemekle başlıyoruz
- Rendelenen kurutu derin bir kabın içine alıp üzerine çırpılmış yumurta ve ince kıyılmış maydanozu ekliyoruz.Tüm malzemeyi harmanlıyoruz.
- Tavaya sıvı yağı koyuyoruz.Biraz kızdırıyoruz.
- Üzerine karışımı ekliyoruz,altını arada kontrol ediyoruz.Kızarmışsa tavanın içindeyken üçgen şekillerde kesip,bir spatula yardımıyla çevirerek üstte kalan yüzünü de kızartıyoruz.
- Sıcak sıcak servis ediyoruz.
tesekkür ederim canım beğenmenize sevindim afiyet olsun. sayende bizde sucuğumuzu evde yapıyoruz sağlıkla yiyoruz.
YanıtlaSilSize de afiyetler olsun canım.Ne güzel birbirimize faydamız dokunuyor.sevgi ve selamlar...
SilAçıklamaların çok faydalı oldu bende bilmiyorum bu peyniri adı demekki kurutmaktan kurt koymuşlar çok mantıklı bulmak için Bolu da olmak lazım sanırım bizim Ankara Polatlıda hiç rastlamadım ama tarif mükemmel eline sağlık canım öptüm
YanıtlaSilKardelen Hanımcım,güzel yorumunuz için çook teşekkür ederim.Sevgilerimi yolluyorum.
SilYine leziz bir yemek çeşidi daha :) her ne kadar "omlet" desek te içeriği çok önemli bence. Zaten bu postta sadece omlet değil leziz bir yemek tarifi var bence. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilCanım benim.Resmen postu bir kaç cümlede özetlemişsin.Güzel yorumun için çook teşekkür ederim.sevgilerimle...
SilBen şimdi tanıdım, peynir ve yumurtayı da çok yakıştırırım ..
YanıtlaSileline sağlık.
Çok farklı bir tarif olmuş canım.Denemk isterim :)
YanıtlaSilumarım bir gün denersin canım :) teşekkürler...
SilŞulecim, rahmetli teyzem köyde çok yapardı. Fakat o tuzlu suyun içine atardı.suyun içinde de olsa taş gibi olurdu.ama çok lezzetli olur. Eline sağlık canım. Şifa olsun
YanıtlaSilteşekkür ederim Fatma ablacım.sevgiler...
Sil