Malzemeler:
3-4 adet yufka
İç malzemesi için: Beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanoz
Kızartmak için: sıvı yağ
Yapılışı: Her bir yufkayı 8 eşit parçaya bölün.Eğer küçük börekler istiyorsanız 16'ya bölebilirsiniz.Elde ettiğimiz üçgenlere peynirli iç harcımızdan koyup kenarlarını kapatarak rulo şeklinde sarıyoruz.Uç kısımlarının açılmaması için Biraz suya batırabilirsiniz.Daha sonra kızgın yağda kızartıyoruz.
ısmını sevdm sıgara ıcmemenız ne kadar guzel cocuklarınızda sızı ornek alır benımde buzluğumda mutlaka vardır elıne sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim Selma ablacım.Evet, evde çocuk varsa buzlukta mutlaka olmalı.Bayılıyorlar :)
Silİsmini telaffuz ettirmemeniz ne kadar da guzel canim. Tebrik ederim. Eline saglik nefis olmus kahvaltida ne de guzel olurdu :)
YanıtlaSilenfes görünüyor canım eline sağlık. Türkiyede iken özellikle tercih ettiğin bir marka var mıydı yufkada?
YanıtlaSilteşekkürler canım.İnanırmısın 5 yıl önceyi sordun sen şimdi bana :) Marka olarak hiç hatırlamıyorum.Ama genelde yufkacıları tercih ediyorum.Bişkekte de yufka yapan bir ablamız var.Ondan alıyorum ben.
SilÇok güzel düşünmüşsünüz "kalem böreği" ismi hoşuma gitti.. Ellerinize sağlık sevgiyle kalın :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım.Sevgilerimle...
SilBence kalem böreği olarak ebediyen değiştirilmeli. Güzel isim bulmuşsunuz şulecim:) ellerine sağlık. Ara sıra buzluğa atma işini bende yapıyorum. Dediğin gibi çok pratik oluyor. Sevgiler canım
YanıtlaSilcanım bende adını değiştirerek bu böreği parmak börek olarak verdim tarifini sigaraya hayır böreğinede hayır ama senin böreğe evet eline sağlık canım
YanıtlaSilDesteğiniz ve yorumunuz için çook teşekkürler.sevgiler...
YanıtlaSil