Malzemeler:
7-8 tane orta boy pataes
1 adet orta boy kırmızı pancar (veya turşusunu da kullanabilirsiniz)
3-4 adet havuç
Maydanoz,dereotu,yeşil soğan
1 adet limonun suyu
tuz, ve sıvı yağ
Süslemek için mısır taneleri
Yapılışı:
- Öncelikle patatesleri haşlayalım.Aynı zamanda ayrı bir tencerede pancarı haşlanmaya bırakalım.
- Havuçları rendeleyip az sıvı yağda yumuşayana dek soteleyelim.
- Yeşilliklerimizi doğrayalım
- Haşlanan patatesleri güzelce soyup içine tuz ve limon suyunu koyup bir ezecek yardımıyla ezelim.
- Ezdiğimiz patatesi üçe bölelim.
- Birincisine haşlayıp rendelediğimiz kırmızı pancarı (turşusunu koyacaksanız direk rendeleyin), ikincisine ince ince doğradığımız yeşillikleri, üçüncüsüne sotelediğimiz havucu katarak hepsini güzelce ayrı ayrı kaplarda elimizle karıştıralım
- Ben şekil vermek için kek kalıbı kullandım.Siz başka kalıplarla da yapabilirsiniz.
- Kek kalıbını sıvı yağla güzelce yağladıktan sonra patatesli karışımları sırasıyla kalıbın içine bastırarak yerleştiriyoruz.Soğuması için buz dolabına kaldırıyoruz.En az 1 saat kadar bekledikten sonra servis tabağına ters çevirip kalıptan çıkarıyoruz.Sıvı yağın etkisiyle kalıptan kolayca ayrılacaktır.
Afiyet Olsun...
Üç renkli patates salatası değil, patates pastası olmuş bu şulecim:) harika görünüyor .ellerine sağlık canım. Sevgilerimle
YanıtlaSilTeşekkürler ablacım.Evet pasta gibi görünüyor :)
Silbende çok seviyorum, görüntü pasta kendi salata , çok leziz eline sağlık.
YanıtlaSilAynen öyle.Teşekkürler Mehtapcım.
SilEllerine sağlık yine harika bir yemek daha görüyorum :)
YanıtlaSilGönlünün renkli dünyasında bize sunduğun bu salatayla zarafetini sergiliyorsun bence.ellerine sağlık canım En Emine emanetsiniz.selam ve dua ile...
YanıtlaSilçok teşekkür ederim gönül dostu.Sevgi ve selamlarımla...
Sil