1 kg taze fasulye
250 gr kuşbaşı doğranmış dana eti
1 orta boy soğan
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
yeteri kadar sıvı yağ, tuz ve sıcak su
Yapılışı:
- Tencereye sıvı yağı alalım.Kızdırdığımız sıvı yağın üzerine etleri atalım ve kızartalım.Bu işlem etin daha iyi pişmesi ve yumuşak olması için gerekli.
- Kızaran ve rengi iyice dönen etlerin üzerine yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyerek etlerle beraber soteleyelim.
- Ardından salçaları da ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Üzerine yeşil fasulyeleri ekleyelim.Biraz da fasulyeyle etleri çevirelim ve tuzunu ekleyelim.
- Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ilave edelim ve pişmeye bırakalım.
Afiyet Olsun...
ellerine sağlık canım
YanıtlaSilteşekkürler canım.
SilEline sağlık canım mevsim sebzesi ya birde bakla tarifi paylaşsan bizimle
YanıtlaSilBişkekte bu söyledikleri bulmak zor.Baklayı çok severim ve canım da istiyor ama malesef burada yok.-15 -20 dercede ne bulursak o artık :) Bu sebeple yazdan dondurucuyu hep dolduruyorum.
SilZeytinyağlılar var ama sebze yemekleri diye özel bir yerin yok değilmi
YanıtlaSilYok canım,sulu yemek türlerini ya da sebzeli yemekleri genelde ana yemeklerde veriyorum.Bu arada yukarıda yazmayı unutmuşum.Yorumun için teşekkürler,sevgiler...
SilYazdan fasulyeyi az koymuştum bu sene.Özlemişim fasulyeyi.Ellerine sağlık cnm
YanıtlaSilTeşekkürler,sevgiler...
Silfasulyede eti pek yakıştırmam ama güzel görünüyor tabi....
YanıtlaSilMalesef biz de tam tersi bir durum söz konusu olunca etli yapıyorum ben de .Etsiz yapınca eşim yemiyor.Kızlarımda aynı babaları gibi.Ama ben de sebzeleri etsiz tercih edenlerdenim ama evde en çok ne tercih ediliyorsa onu yapıyorum genelde.Teşekkürler sevgiler...
Silçok severim.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilTeşekkürler,sevgiler canım...
SilBende bir iki paket yazdan buzdolabina koydum ama dolabın buzluğu fazla almıyor. Haliyle başka şeyler de konuyor.yer musait olsa hemen ilk iş bir derin Dondurucu alacağım. Annemin var, çok iyi oluyor. Bende yazın ki taze fasulyeye değilde, kısin pişirdiğime mutlaka böyle kıyma olsun, et olsun birşeyler koyarım. Lezzetli oluyor o zaman. Seninki de nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık şulem
YanıtlaSilTeşekkür ederim Fatma ablacım.Evet dondurucuya ben de burda alıştım valla.Sanırım Türkiyede dolabın dondurucusu yetmez bana.Alırım yeniden gibi geliyor.Yazdan konuluyor yine epey birşey.Hayırlısı bakalım.Sevgilerimle...
Sil