6 Nisan 2014 Pazar

Erzincan Lokumu


Malzemeler:
250 gr tere yağı
1 su bardağı sıvı yağı
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
Üzeri için : Pudra şekeri

Yapılışı:

  • Oda ısısında yumuşamış olan tere yağı ve şeker iyice yoğurulur.
  • Sonra diğer sıvı malzemeler eklenir ve yoğurulmaya devam edilir.
  • Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya eklenir.Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Hamur yağlı olduğundan ekstra tepsiyi yağlamanıza gerek yok.
  • Hamuru eşit miktarlarda tepsiye yayın ve önce elinizle bastırarak hamuru tepsiye yerleştirin.Üzerinin düzgün görünmesi için kaşıkla düzleyin.
  • İster baklava dilimi ister kare kare kesin.
  • Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Soğuduktan sonra üzerine Pudra şekeri serpin.Afiyet olsun...

15 yorum:

  1. Ellerine sağlık arkadaşım. Nefis görünüyor. Bir ben kaldım galiba bu tarifi denemeyen. En kısa zamanda ben de deniycem...Size afiyetler olsun. Sevgilerimi bıraktımmmm...:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman en kısa zamanda denemelisin Seldacım :) Teşekkürler, sevgilerimle...

      Sil
  2. ablacım ellerine sağlık bende çok beğenerek hazırlamıştım sürekli de yapıyorum :)
    afiyet şifa olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi beğenilmiyecek gibi değil Denizcim.Harika bir tarif ve üstelik çok pratik.Teşekkürler canım,sevgilerimle...

      Sil
  3. Çok pratik bir tarif
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten kolay bir lezzet .Ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  5. ellerine saglık canım benim :)

    YanıtlaSil
  6. Çok hoş görünüyor ama yağ miktarı gözümü korkuttu :) Gerçi pişince yağ anlaşılmıyodur. Ama şekerli şekerli çok da canım çekti :) ellerine sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ama lezzeti harika, bir de yağ miktarına göre hamurda çok zaten pişince öyle yağlı yağlı olmuyor.Oranları azaltarak deneyebilirsin.Teşekkürler canım,sevgiler...

      Sil
  7. Canım uzun zamandır bakamadım bloguna, Etka'nın dedesi ve babannesi burada,evde fazla vakit geçirmediğimizden hiç fırsat bulamadım. çok lezzetli ve pratik görünüyor,ellerine sağlık,akşama çayın yanına yapayım inşallah:)

    YanıtlaSil
  8. Ne kadar pratik bir tarif bu.yuvarlama derdi yok, şekil veme derdi yok harika.ellerine sağlık şulecim

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...