Malzemeler:
500 gr kemikli dana veya kuzu eti
2 orta boy patates
2 havuç
1 orta boy soğan veya 7-8 adet arpacık soğan
tuz
su
Terbiyesi için:
1 limon suyu
1 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı un
Yapılışı:
- Kemikli etleri düdüklü tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyalım ve tuzunu atalım
- Eğer dana etiyse 45-50 dk koyun etiyse 30 dk kadar düdüklüde pişirmemiz yeterli olacaktır.
- Daha sonra pişen etlerin üzerine iri parçalar halinde doğradığımız patates soğan ve havuçu ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
- Bu arada limon suyunun üzerine yumurta sarısını ve unu ilave ederek çırpalım.Sebzelerimiz de pişmişse eğer terbiyesini ilave edelim ve bir kaç taşım kaynatıp altını kapatalım.
AFİYET OLSUN...
Ellerine sağlık harika lezzetli ve sağlıklı bir yemek sevgiler...
YanıtlaSilteşekkürler canım...
Silsevgiler benden :)
Dermansiza, derman verecek bir yemek varsa oda budur heralde. Eline saglik canim.
YanıtlaSilTeşekkürler canım.evet öyle :) sevgiler...
SilAnnem çok yapardı şulecim, çocukluğuma gittim bir an. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilteşekkürler canım...
Sil