6 Ocak 2015 Salı

Kestaneli Truffle


Malzemeler:
Daha öncesinden yaptığınız herhangi bir kek (tercihen sade olması daha iyi olur)
Tarçın
rendelenmiş portakal kabuğu
Sade pişirilmiş pudink (bir miktar)
Daha önceden pişirdiğiniz kestane(8-10 tane)
Hazırlanan topları bulamak için hindistancevizi

Yapılışı:
  • Keki ufalayalım
  • İçine tarçın ve rendelenmiş portakal kabuğu ekleyelim.
  • Kekin toparlanma durumuna göre bir kaç kaşık pudink ekleyelim.
  • Kabuklarından temizlenmiş kestaneleri bir bıçak yardımıyla iri parçalar halinde kıyalım ve karışıma ekleyelim ve karıştıralım.
  • Karışımı 15-20 dk kadar buzdolabında dinlendirelim.Bu işlem daha kolay şekil vermemizi sağlayacak.
  • Şekil verdiğimiz topları hindistan cevizine bulayarak servis edelim.
Afiyet Olsun...

4 yorum:

  1. Elinize sağlık ben de evde kalanları sürekli değerlendiririm tarifiniz de çok lezzetli olmalı sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. kestaneli nefis olur bence ablacım ellerine sağlık..
    miss..

    YanıtlaSil