Kırgızistan'a ilk geldiğimiz zamanlarda marketlerde yoğurt aramak gibi bir hataya düşmüştük.Oysa ki
Sütümüzü iyice ılındıktan sonra mayalamak çok önemli.çünkü bu sayede hem ekşi bir tat olmaz hemde daha sert tutar.1 kg süte 1 talı kaşığı yoğurdu biraz sütle açarak karıştırın.Üzerini kapatıp en az 8 saat kadar bekletin.
veee işte o güzel sonuç.Artık mayalandılar.
Kıvamını göstermeden geçemeyeceğim.Bu arada benim kaymakla fazla aram olmadığı için sütten çıkan bütün kaymağı eşiminkine eklemiştim.Denemek isteyipte tutturamayacağından korkanlara sesleniyorum.Belki başlarda olmaz ama sonradan eliniz alışınca ve ev yapımı yoğurdun tadına varınca eminim vazgeçemiyeceksiniz.Marketlerde satılan yoğurt diye alınan ürünlerin aslında yoğurt olmadığını insanlar televizyonlardan öğrenince neye uğradıklarını şaşırmışlardı.Üstelik bu olay neredeyse bütün yenen gıdalarda vardı.Bu üzücü ve vahim olaylardan sonra insanlar biraz kendine geldi ve doğal ürünlere karşı büyük bir yönelme başladı.Umarım bu böyle devam eder ve eski aranılan tatlar geri döner.
Daha yakından çekip sizi heveslendirmek istedim.Rabbimin bize sunduğu bu dünya nimetleri karşısında
şükretmeyi unutmayalım.
Hani bahsediyorum tatlı meleklerim diye.Büyük kızım HALE(5 yaşında),küçük kızım HANDE(1,5 yaşında).İşte bu da onların yoğurdu.Birer litrelik kavonozlara mayalıyorum.İkisi de yoğurdu severek yiyor zaten.
İşte bu da tatlı meleklerimin yüzdeyüz doğal katkısız sütleri.Her türlü dalaverenin dündüğü,katkısal ürünlerin kol gezdiği bu dönemde hem kendimizi hem de yavrularımızı doğal ürünlerle beslemeye çalışalım.
..................................................................................................................................................................
..................................................................................................................................................................
Hale ve Hande ne güzel isimler, Allah bağışlasın :)
YanıtlaSilyoğurtları mayaladığın kapaklı çömlekler çok güzel,bende evde mayalıyorum kavanozlarda, aslında tencereye geçmek istiyordum, kapaklı çömleklerde güzel fikir,ellerine sağlık :)
kesinlikle denemelisin.aynı manda yoğurdu kıvamında oluyor.sevgiler
YanıtlaSil