Lezzetli bir tavuk yemek istiyorsanız işte tam karşınızda duruyor.Bence kolları sıvayıp hemen yapmaya başlamalısınız.Yapımı oldukça kolay olan bu yemeği sadece pişme aşamasında biraz beklemeniz gerekecek.Hem görüntüsüyle hem de tadıyla cezbeden bu tavuğun tarifine gelince, malzemeler diye yazmayacağım tabi ki, malum tüm bir tavuk olduğu belli değil mi? :)) Sosunun tarifini ve yapım aşamasını anlatayım.
3 kaşık yoğurt
1 kaşık mayonez
1 kaşık domates salçası
3-4 diş sarımsak
3-4 adet tane karabiber
tuz,toz kırmızı biber,dağ kekiği (baharatlar isteğe göre arttırılabilir)
YAPILIŞI: Öncelikle yoğurt,mayonez,salça,tuz ve toz kırmızı biberden oluşan sosumuzu hazırlayalım.Tavuğu güzelce yıkayıp süzülmesi için bırakalım.Bizim tavuğumuz köyün ağası konumunda otururken başına geleceklerden habersizdi tabi :)) tavuk oldukça kuru olmalı.gerekirse içini dışını kağıt havluyla kurulayabilirsiniz.Hatta ben epey süzüldükten sonra da kuruladım.Bu aşamadan sonra, sosun içine tuz koyuyoruz ama birazda tavuğun içini dışını tuzlamak gerekiyor.Tuzlanan tavuğun içine tane karabiberleri serpiştirelim.Silikon bir fırça yardımıyla sosu iç kısmı hariç her tarafına iyice yedirelim.2.Resimde gördüğünüz gibi üzerine bıçakla but kısımlarından,kanat kısımlarından ve üzerinden kesik atıp sarımsakları bu kesiklere yerleştirelim.Üzerine dağ kekiği serpelim.Önce yağlı kağıda sonra alüminyum folyoya sarıp 1,5-2 saate yakın 180 derecede pişirelim.Piştiğine emin olunca üzerini yırtın ve birazda dışının kızarmasını sağlayın.Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin.
blogunuzu Akasya Blogları dizinine ekledim, kolay gelsin.
YanıtlaSilteşekkürederim
SilZiyaretiniz için teşekkür eder, blogunuzun hayırlı uğurlu olmasını dilerim.
YanıtlaSilteşekkürederim
Silblogunuz hayrlı olsun, iyi çalışmalar.
YanıtlaSilŞule hanım elleriniz dertgörmesin .çok güzel bide tadabilseydim:)
YanıtlaSilrümeysacım güzel yorumların için teşekkürederim.
SilLezzetli gozukuyor eminim harikadir. Bu tavuk kolbasti oynuyor komsu kizi irembetule uymus sanirim ama sen bastirmissin kolbastiyi sarip sarmalamişsın :-)
YanıtlaSilevet.yarın günde irem kolbastı oynasın bari.
YanıtlaSilEllerine sağlîk Şulecim.Çok nefis gözüküyor .Önce yağlı kağıda sarman daha sağlıklı.Bu da senin ne kadar dikkatli titiz olduğunu gösteriyor.En kısa zamanda denicem.Gülcan ablan
YanıtlaSilteşekkürederim. bence de denemelisin.şimdiden kolay gelsin.
YanıtlaSilellerinize sağlık nefis görünüyor.. ziyaretiniz için teşekkürler sevgiler...
YanıtlaSilEnfes görünüyor. Kekiği tavuğa çok yakıştırıyorum ben de.
YanıtlaSilBlogunuz da hayırlı uğurlu olsun inşallah. Güzel paylaşımlarınızın devam etmesi dileğiyle.
Sevgiler.
katılımınız için teşekkürler.
YanıtlaSil