Malzemeleriyle çok kolay ama yapımıyla biraz uğraştırıcı leziz mi leziz bir kurabiye.Kızımın gidip gelip istediği ve en son misafire kalmayacak diye kaldırmak zorunda kaldığım bir tarif. Eğer bu kurabiyeyi yapmaya karar verdiyseniz ve kalıplarınız da varsa problem yok demektir.Ama benim gibi kalıbınız yoksa ona da çok güzel bir çözüm yolum var. A-4 kağıtlarından hazırlayacağınız küçük külahları alüminyum folyo ile de kapladınızmı kalıplarınız hazır demektir.Aşağıda,resimde gördüğünüz kutu,burada çok sevilen bir krema çeşidi ve ben de tadına bayılıyorum.Size Türkçe olarak adını söyleyeyim.Süt kreması yada süt reçeli de diyebiliriz.Sütün şekerle saatlerce kaynamasından oluşan bir tatlı çeşidi.Bu kremayı sadece 2 kaşık tereyağıyla iyice çırpıp külahların içine doldurdum.şimdi size malzemeleri vereyim.
2 fincan pudra şekeri
2 fincan su
1 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
YAPILIŞI: Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.hamurdan parçalar koparıp ince olacak şekilde açıp şeritler halinde kesin ve külahlara dolayarak sarın.Çok fazla kızartmadan pişirin.Soğuduktan sonra içlerini doldurabilirsiniz.Ben bu kremayı çok sevdiğim için,içlerini bununla doldurdum.Ama siz krem şanti veya sevdiğiniz herhangi bir kremayla doldurabilirsiniz.Buraya resme koymadım ama ağız kısımlarını çekilmiş fındıkla süslemiştim.
ELİNE SAĞLIK CANIM
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım bu kadar marifetli olmak zorundamısın:)ellerin dert görmesin.
YanıtlaSilwaw çok hoş görünüyor
YanıtlaSilellerine sağlık hiç yememiştim yapayımda
yiyelim bari;)
Ellerinize sağlık iki tarifinizde çok nefis. Ben birde mandalinalı tatlınızı çok beğendim :)
YanıtlaSilçok güzel görünüyor eline sağlık canım mutlaka deneyeceğim
YanıtlaSil