6 Şubat 2013 Çarşamba

HAŞHAŞLI ÇÖREK



İşte klasik bir lezzet daha.Haşhaşın girdiği her türlü tarifin ayrı bir lezzeti oluyor bence.Severek yediğimiz bir çörek türü olan bu hamur işini haşhaşı olan herkes kolaylıkla yapabilir.Ezilmiş haşhaşı Türkiyeden gelecek olan bir arkadaşımdan istemiştim.Sağolsun o da eşiyle göndermiş.Tabi özleyince hemen yapıverdim.Ama bu tepsiden kaç tanesi bana nasip oldu hiç sormayın.Bunu yaptığım gün eşim üniversiteden arkadaşlarıyla beraber doktora derslerine çalışacaklardı.Bana 'Şule,bu çörekler dersin yanında da süper giderdi'deyince güzelim çörekler ders çalışma alanına paket servisi oldu.Eşim beğenerek yediklerini söyleyince,bana da birkaç dilim çörekle afiyet olsun demek düştü ;-)) neyse canım,ben zaten fazla yememeliyim diimi ama.Artık bu kadar sözden sonra tarifine ve yapımına geçebilirim.



MALZEMELER : 1 kg un
                            1 su bardağı sıcak su(mayayı ıslatmak için)
                            2 su bardağı sıcak süt
                            1 paket yaş maya(ben kuru maya kullandım,burada yaş maya malesef yok.)
                            1 yumurta(sarısı üzerine)
                            2 yemek kaşığı şeker
                            1 tatlı kaşığı tuz

İÇ MALZEMESİ: 2 su bardağı ezilmiş haşhaş
                             2 su bardağı sıvı yağ
Dilerseniz yufkaların arasına serpmek için şeker.(ben fazla tatlı olmaması için şekeri az kullandım.ama şekerli sevenler biraz daha fazla şeker serpebilirler)

YAPILIŞI : Öncelikle mayamızı suyla açalım.Üzerine süt,yumurtanın beyazı,şeker ve tuzunu ilave edip tekrar bir karıştıralım.Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.1 saat kadar mayalandıralım.Mayalanan hamurdan açabileceğiniz büyüklükte parçalar koparıp bezeler oluşturun.Her bir bezeyi fazla inceltmeden orta büyüklükte açın.İç harcını sürün ve birazda şeker serpin.Rulo yapıp ikişer parmak kalınlığında kesin ve tepsiye dizin.Bütün bezelere tepsiniz dolana kadar aynı işlemi uygulayın.Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin.Deneyecek olanlara afiyet, bal şeker olsun.   

22 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. baya emek vermişsiniz.el açmasının lezzeti bam
    başka olur.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler.evet,lezzetli oluyor.dememenizi tavsiye ederim.sevgiler.

      Sil
  2. elıne sağlık eminım guzel olmus bende severım ama bende burada zor buluyorum ben ıcıne cevızde katıyorum oylede guzel oluyor

    YanıtlaSil
  3. Evet aslında tarifte ceviz vardı.ama ben böyle denemek istedim.elimde bir pişirimlik daha haşhaşım var.Onu da artık cevizli yaparım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. haşhaşlı çörek benimde sevdiğim bir lezzet ben arasına cevizde koyuyorum değme keyif oluyor eline sağlık canım seninkilerde harika olmuşlar yiyenlere afiyet olsun diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle.son kalan haşhaşımıda cevizli yapayım diyorum.teşekkürler.sevgiler.

      Sil
  5. caya gelmedinde bu tarifimi yayinladin hic iyi olmadi bu site ya en iyisi ucurmak bu blogu :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa naapıyım.söyledim sana.malum sebepten vazgeçtim.daha çok otururuz inş.öpüldün canım.

      Sil
  6. Eşim bayılıyor haşhaşlı çöreğe, memleketteki süper oluyor ama marketten aldıklarımız o lezzeti vermiyor.. Ben de evde denemek istiyordum, tarifiniz üstüne geldi :) deneyeceğim, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel olmuş o zaman.deneyin ve sonucu mutlaka bana bildirin.sevgiler.

      Sil
  7. Eline sağlık nefis olmuş canım:)) çok da lezzetli görünüyor...

    YanıtlaSil
  8. kesinlikle nefistir hashaslı çörek ellerinize sağlık..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık, cevizle beraber daha da lezzetli olur sanırım..

    YanıtlaSil
  10. ellerinize sağlık nefis gözüküyolar :)

    YanıtlaSil
  11. Bloğunuza girer girmez çok sevdiğim bir tarifle karşılaştım yakın zamanda bende denemiştim :) Ellerinize sağlık.

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. aa en sevdiğim lezzet :)
    Ispartada nokul adında yapıyorlar bunuiölçülü bir tarif çok iyi oldu elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  13. en sevdğim ekmeklerden biridir bu
    eski evimin oralarda bi fırın yapardı bu haşhaşlı ekmeği
    bayılırdım tadına
    buralarda bulamıyorum özledim :)
    ama tarifi denicem artık ben yaparım bakarsın ;)
    tşkler tarif için arkdşım

    YanıtlaSil
  14. CEVAP YAZAMADIĞIM TÜM ARKADAŞLARA YORUMLARI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.SEVGİ SAYGIYLA...

    YanıtlaSil
  15. Bunu mutlaka denemeliyim, tadını biliyorum ama hiç denemedim.Haşhaş ezmesi alıp,ilk fırsatta yapacağım.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Haşhaşlı çöreğe bayılırım :)Keşke şimdi olsa da yesem.Bloğunu izlemeye aldım canım.Bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...