Yazdan kalma bir lezzet daha bugün sizlerle buluşuyor.Mürdüm eriğinin çıktığı zamanlarda yapmıştım.O zaman bloğum olmadığı için yayınlamak bu güne kısmet oldu.Hafif ekşimsi tatları sevenler eminim beğeneceklerdir.Biz beğenerek yemiştik.Dondurucusunda mürdüm eriği olanlar kolaylıkla yapabilirler.Olmayanlar da artık yazı bekleyecekler:)Ben tekrardan yapabilmek için derin doncuruya koymuştum.Tarifi oldukça basit ve lezzetli olan bu tartı umarım sizler de beğenirsiniz.
MALZEMELER: 1 yumurta
100 gr tereyağı ya da margarin(yumuşak)
3/4 su bardağı toz şeker
yarım paket kabartma tozu
vanilya
aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN: Mürdüm eriği
1 su bardağı toz şeker(isterseniz biraz daha fazla koyabilirsiniz,ama ben koymadım)
YAPILIŞI: Un hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp elimizle karıştıralım ve yavaş yavaş unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde delim.15 dk kadar dinlendirelim.Borcama hamuru yayalım.Üzerine çatalla bir kaç yerinden delikler açalım.Hamuru tamamen kaplayacak şekilde erikleri döşeyelim.Üzerine şekeri serpelim.Önceden ısıtılmış fırında erikler de iyice pişene kadar tutalım.Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis yapalım.
PÜF NOKTA: Pudra şekerini sadece servis esnasında serpin.Çünkü erik şekeri emeceğinden üzerinde eriyip kaybolur.
Çok güzel olmuş eline sağlık canım... Bende yazı beklemek zorundayım bu güzel tarifi yapmak için:))
YanıtlaSilellerine sağlık canım
YanıtlaSilnefis görünüyor uzun zaman oldu böyle şeyler yapmayalı denemek lazım
Ağzım sulandı desem, canımın ne kadar çektiğini ifade etmeye yeter mi Şuleciğim :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
tabak çok tanıdık geldi sanırım eski bir yadigar tarifde süper olmuş bir tart yapsak iyi olaçak özendirdiniz bizi elinize sağlık canım
YanıtlaSilEllerine sağlık canım, nefis görünüyor.
YanıtlaSilnefis bir görüntü:)
YanıtlaSilellerinize sağlık..
mutlu günler dilerim..
nefis bir lezzet,denemek isterim:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Sevgi dolu öpücükler:)