31 Mayıs 2013 Cuma

Dana Kaburgalı Nohut Yemeği

Nohut yemeğini sevmiyenimiz yoktur herhalde.Biz de çok sevmemize rağmen sık sık yapmadığım da bir gerçek.Geçenler de aklıma geldi ve epeydir yapmadığı farkettim.Hemen ıslayıverdim nohutu.Harika bir yemek bence.Lezzetine bayılıyoruz biz.Eğer sizde epeydir yapmadıysanız,haydi mutfağa o zaman.Bende tarife geçeyim hemen:




MALZEMELER:
2 su bardağı nohut
500 gr Dana kaburga
1 tane orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
sıvı yağ ve tuz

YAPILIŞI:

  • Hanımlar ben genelde nohut,fasulye gibi yemekleri düdüklüde pişiririm.Kendi yaptığım gibi size de zamanlı anlatım yapacağım.
  • Dana kaburgasını öncesinden 15 dk kadar çok az suyla düdüklüde haşlayıp,haşlanan kabugayı bir kenara alalım
  • Daha sonra düdüklüye biraz sıvı yağ koyup küp küp doğradığımız soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Üzerine salçaları ekleyip salçanın çiğ kokusu çıkana kadar kavuralım
  • Dana kaburgayı ekleyip en az 5 dk kadar çevirerek pişirelim.
  • Akşamdan ıslayıp, arada bir de sarı suyunu döküp, tekrardan su koyup, beklettiğimiz ve artık şişmiş olan,sabırsızlıkla pişmeyi bekleyen nohutu da süzdürüp,ekleyerek 5 dk kadar hepsini beraber çevirelim:)uzun mu oldu ne...
  • Üzerini biraz geçecek kadar su ekleyip tuzunu da ilave edip orta ateşte 30 dk kadar pişmeye bırakıyoruz.
  • İşte nefis ve mis gibi kokan nohut yemeğimiz hazır.Afiyet olsun.



2 yorum:

  1. Nohut yemeğini bende cok severim Şule. Allahtan çocuklar da seviyor.görüntü süper canım. Ama ben bunu kışın yaparım artık. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil