29 Mayıs 2013 Çarşamba

Taze Patatesli Kaburga yemeği


Enfes bir yemek tarifi daha geliyor.Şu sıralar taze patatesler çıkmışken yapılabilecek en güzel yemekleri yapın bence.İşte bu tarif de benim mutfağımda sıkça pişen lezzetli bir et yemeğidir.Hanımlar, sadece malzemeleri yazıyorum,oran yok.Ben elimdeki ve mutfağımdaki malzemelere göre yaptım.Zaten görüntüsünden aşağı yukarı miktarını anlayabilirsiniz.Tarifini hemen aktarıyorum:



MALZEMELER:
Dana kaburga
taze patates(küçük boy)
soğan,sarımsak
domates
tuz ve baharatlar
YAPILIŞI:

  •  Kaburgayı öncesinden düdüklüde az su ile haşlıyoruz.
  • Fırın kabımızın altına halka halka doğradığımız soğan ve sarımsakları yerleştiriyoruz.
  • Üstüne tuz ve baharatlarla harmanladığımız patatesleri koyup,etleri yerleştiriyoruz.
  • Etin suyundan da üzerine ilave ediyoruz
  • Domates dilimleri de koyup fırına veriyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 200 dercelik fırında patatesler pişinceye dek tutuyoruz. 


15 yorum:

  1. Canım arkadaşım ne güzel görüntü bu böyle enfes olmuş eline sağlık miktar bazen bende çok zorlanıyorum yazmaya çünkü el ayarıyla yaptığım için.öptüm canım

    YanıtlaSil
  2. kaburga yemeğini bende çok severim vede yaparım, ellerine sağlık çok lezzetli gözüküyor.

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor! bayıldım bu tarife :)

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık canım nefis görünüyor:) kocaman sevgilerimi yolluyorum...

    YanıtlaSil
  5. Tam yemek saat bu bir. Ben diyet triplerindeyim bu iki. Başkan ne olsun. Görüntü muhteşem ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. harika bir görüntü şulecim.bunu mutlaka ve mutlaka deniycem.ellerine sağlık canım.sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tşk.ederim,Fatma ablacım.Bence de mutlaka denemelisin.sevgiler...

      Sil
  7. elıne sağlık taze patatesıde cok severım et de mmuhtesem super bır davet yemeğı

    YanıtlaSil
  8. Enfes görünüyor bu yemek. Afiyetler olsun. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil