Merhabalar sevgili blog dostları.
Bu gün size kimilerinizin denediği,kimilerinizin de denemeye cesaret edemediği ev yapımı milföy hamurunun yapım aşamalarını resimleriyle beraber ve sonrasında nasıl kullandığımı anlatacağım.Biliyorsunuz.ben yurtdışındayım.Haliyle dışarıdan fazla bir şey almadığımı ve çoğu şeyi evde yapmaya çalıştığımdan daha önce de bahsetmiştim.Zaten bunu bloğumdaki tariflerden de anlayabilirsiniz.Sadece yapım aşamasında biraz bekleme konusunda sizi zorlayabilir.Zaten böyle bir hamuru vaktinizin olduğu bir zamanda hazırlamanızı tavsiye ederim.Ben daha sonrasında kullanmak üzere sırf bir günümü bu hamurlardan yapmak için ayırıyorum.Hazırlıyorum ve derin dondurucuya kaldırıyorum.Tabii sonrası için mükemmel oluyor.Elimin altında hazır bulunuyor.Şimdi size nasıl yaptığımı anlatayım:
1.aşama:Sadece un su ve tuzdan oluşan bir hamur yoğuruyoruz.Bunun için 1kg undan hazırladığınız kulak memesi kıvamındaki hamurumuzu 10 dk kadar dinlendiriyoruz.
2.aşama:Birinci resimde gördüğünüz gibi orta kalınlıkta hamuru açıyoruz.200gr katı yağı içine koyup zarf şeklinde kapatıyoruz.
3.aşama:Bu şekilde hazırlamış olduğumuz hamuru bekletmeden 3. resimde gördüğünüz gibi tekrardan açıyoruz ve 4.resimde gördüğünüz gibi zarf şeklinde kapatıyoruz.
4.aşama:Beşinci resimde olduğu gibi bir tabağa koyup üzerine poşet ya da streç film kapatıp buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
5.aşama:Buz dolabında 1 saat dinlendirdiğimiz hamuru tekrar açıp zarf şeklinde kapatıp tekrar buz dolabında 1 saat daha dinlendiriyoruz ve bu işlemi 3 defa tekrarlıyoruz.
Evet arkadaşlar yapım aşamalarımızı tamamladık.Şimdi dondurucuya nasıl koyduğumdan bahsedeyim.Yukarıdaki resimde de gördüğünüz gibi son aşamamızdan sonra hamuru kare kare kestim.Tam 24 parça çıktı.Buz dolabı poşetlerinden de hamurların büyüklüğünde parçalar kestim ve üst üste koyup aralarına koydum.Daha sonra tekrardan buz dolabı poşetine koyup bu şekilde dondurucuya attım.Hafta sonu da kahvaltıya sucuklu börekler yaptım.Nefis oldu.Kıyır kıyır harika bir lezzet.
Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.SEVGİLERİMLE...
Mükemmel. Ben cesaret edip hiç yapmadım. Börek hali de süper görünüyor. Ellerine sağlık. ;)
YanıtlaSilteşekkürler canım.sevgilerimle...
Silcesaretinizden dolayı sizi tebrik ederim :)
YanıtlaSilçok da güzell görünüyor,ellerinize sağlık.
Sevgiler..
bu kadar kolaymış demek.. Harikasın şulecim.. daha sağlıklı olacağını düşünüyorum..
YanıtlaSilKesinlikle öyle canım.teşekkürler...
SilSper gözüküyor hem de güvenilir.. Ama dediğniz gibi ben cesaret edemem... :)
YanıtlaSilTeşekkürler.sevgilerimle...
SilEllerine sağlık canım.Tarifin çok güzelmiş.İlk fırsatta deneyeceğim.sevgilerimle.
YanıtlaSilAYRICA SENİ VE HERKESİ ÇEKİLİŞİMEDE BEKLERİM:
http://semadanlezzetler.blogspot.com/2013/06/semadan-lezzetlerden-buyuk-cekilis_16.html
Sağol canım inşallah.sevgiler...
SilEllerine sağlık arkadaşım.bir daha söylemek isterim ki ben arkadaşım Şulenin eline su dökemiyorum :) nedennnnn????????
YanıtlaSilAllah razı olsun.O senin güzel görmenle ilgili.Teşekkürler canım sevgiler.
SilELLERİN DERT GÖRMESİN KISMETLE DOLSUN
YanıtlaSilALLAHA EMANET OL CANIM
teşekkürler,inşallah:)
SilMerhabalar Şulecim,
YanıtlaSilEllerine sağlık canım. Çok beceriklisin maşallah sana..... Sevgilerimle...:)
sağol canım benim.sevgilerimle...
SilCanim cok beceriklisin masallah ben hamurla ugrasmaya biraz useniyorum o sebepten genellkle hazir aliyorum ama senin yaptigin en sagliklisi...
YanıtlaSilCanim cok mekasatli vede guzel bir tarif ellerine saglik.
YanıtlaSilsağol canım.bence bir kere dene.Değdiğini göreceksin.Biraz uğraştırsa da sonuç mükemmel:)
Siloktay ustada görmüştüm yapımını ve bana hayli zor gelmişti:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
sevgiler..
yapım aşamasından dolayı biraz zor gibi gözükse de yine de yapmaya değer.Denemeni tavsiye ederim.teşekkürler canım sevgiler...
SilEllerine saglık canım . çok güzel gorunuyorlar , yurt dışında olduğumuz için dışarıdan almak istemiyorum. En kısa zamanda inşallah deneyecegım.Uzun zamandır istediğim ve yapamadıgım bir tarifti. Teşekkurler Kevser ablan
YanıtlaSilEvet Kevser ablacım.kesinlikle denemelisin.Ben geçenlerde misafirlerime de yaptım.aynı hazır gibi olmuş dediler.tarif istediler,Ben de artık bloğumdan bakarsınız dedim:)teşekkürler sevgiler
SilSüpersin! ellerine saglik ben hazir sandim önce ilk fotograftakileri kusura bakma! Milföy hamurunu hic sevmedigimden kullanmiyorum ama evde mutlaka denemeli mutlaka dedigin gibi hazirdan cok farkli olacak,sagolasin canim resimler iyioldu.
YanıtlaSilBu arada ben seni (izledigim blog sayisi cok olunca bazen karistiriyorum!) Istanbul dan saniyorum yaziyorsun yurtdisi deyince bi an sasirdim,gercekten kafa kalmadi uzun zamandir acilar üzüntüler,cocuklar vede ev hanimligi! Sevgiler sana Almanya dan...
teşekkürler gurbetçi arkadaşım.Yurt dışında olunca malum her şeyi alamıyoruz.Sana da denemeni tavsiye ederim.Eminim çocuklarının çok hoşuna gidecektir.
SilBiz eşimin işi sebebiyle 5 yıllığına Bişkek'e yerleştik.Bu son senemiz.İnşallah önümüzdeki sene İstanbula dönüyorum.
Rabbim başka sıkıntılar vermesin inşallah.Kırgızistandan selamlar...
ben sana maasallah dıyorum baskada bır sey dıyemıyorum ellerıne sağlık
YanıtlaSilçok teşekkür ederim ablacım.sevgiler
SilBu yöntem daha kolaymış. Daha önce buzdolabında dinlenme aşamasından sonra her seferinde tekrar yağ konup açılarak yapılanından denemiştim ben. O yağ işi yüzünden bezginlik vermişti yapması.
YanıtlaSilAma ev yapımı olsun bizim olsun :)) Ellerin dert görmesin, teşekkürler bu paylaşım için.
Denizcim denemeni tavsiye ederim.Harika oluyor.Teşekkürler canım sevgiler...
SilHarika bir tarif
YanıtlaSilHemen not alıyorum hemen deneyemem belki ama mutlaka denicem
Çok merak ettim
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
O zaman ben de en kısa zamanda denemeni tavsiye ederim.Gerçekten hazır aldıklarımızdan farksız olduğu kesin.Teşekkürler canım sevgiler...
SilEllerine sağlık Şule cim.gerçekten süper bir tarif.ben milföy hamurunu eve almayalı beş seneden fazla oldu.önceden evde bulunsun acil misafir gelince diye alıyordum. Şimdi hiç bıraktım. Ben hazırın tadını sevemedim gitti. Sevmedinde yaptınmı dersen, tembellikten oda yok.bakalım, tarifi gördüm. Kurtuluş yok gibi. Yapcez artık
YanıtlaSiloo epey olmuş.O zaman iş başa düşer ona göre.Yapmanı şiddetle tavsiye ederim.teşekkürler.sevgiler...
SilHelal olsun sana maşallah, ben yaptığımı bile hayal etmezdim ama şimdi denesem mi acaba diyorum :)
YanıtlaSilkesinlikle denemelisin canım.yorumun için teşekkürler.sevgilerimle...
SilHazır gibi görünüyor.Ne güzel olmuş.Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilTeşekkürler canım.sevgiler...
YanıtlaSilSüpersin kız maşallah çok güzel olmuş senin yaptığın herşey mükemmel zaten dondurma yapıyorum her gittiğim yerde beğenildi sevgiler selamlar herkese kızları da öpüyorum hoşçakalın ....
YanıtlaSilAyy sağol canım yaa.Herkese selamlar.İremi bizim yerimize öp.sevgilerimle...
Silşulecim tarifini teyzemle denicezde face book da paylaşmak istiyorum iznin var mı? bağlantınla birlikte..
YanıtlaSiltabiki canım link vererek paylaşabilirsin.
Silteşekkür ederim ramazan yaklaşıyor ya bu ara hep yemek bloglarındayım..
Silmerhaba şulecim ben geldim.. bloğumda senin yazını girdim haberin olsun canım..
SilMerhabalar..El yapımı milföyü bende yaparım. Ama tek tek hamurları acıp yapıyordum..Yani yogurduğumuz hamuru 6 esit parcaya bolup bu altı eşit parçayı bu aşamaları kullanarak yapıyordum. Sizin tarif daha prayikmiş:) Mutlaka bu şekilde deneyeceğim... Blogunuz çok hoş bu arada...izlemeye aldim...
YanıtlaSilBloğuma hoşgeldiniz.Beğenmenize sevindim.Kesinlikle böyle daha pratik oluyor.Böyle deneyebilirsiniz.Sevgilerimle...
YanıtlaSilŞule'cim ellerine sağlık. ben de yapmak istiyorum da..bişeyler soracağım affına sığınarak.:) 1 kg ile hamur yoğurunca hepsine 200 gr yağ mı kullanacağız, her yufkaya mı kullanacağız? ya da bir başka deyişle bir kg undan yoğrulan hamurdan kaç yumak oluyor?
YanıtlaSilEvet hepsine 200 gr yağ kullanacağız.1 kg undan yoğurduğumuz hamuru sadece büyük bir beze yapacağız.Yani bezelere ayırmayacağız.Resimde gördüğünüz gibi dinlendirdikten sonra çok inceltmeden büyükçe açarak arasına yağı koyup zarf şeklinde kapatıp tekrar açacağız.Tekrar zarf şeklinde kapatıp dolaba kaldıracağız en az bir saat dinlenecek.Bu işlemi 3 kere tekrarayacağız.
YanıtlaSilelnize sağlık..tarifinizi çok beğendim..katı yağ oda sıcaklığında mı yoksa eriterek mi koydunuz..
YanıtlaSilteşekkür ederim.Oda sıcaklığında olabilir.Ama fazla yumuşamayacak.Ben yumuşatmadan yaptım.Yoksa anlattığım aşamaları yapmak zor olur.
Silkolay değil ellerine sağlık harika görünüyor
YanıtlaSilMerhaba asyadan esintiler facebook hesabına ulaşamıyorum linkini yazabilir misin?
YanıtlaSilVe bu sayfanın linkini ve ayrı ayrı resimlerini kopyalayarak kendi facebook hesabımda asyadan esintiler adı altında paylaşabilir miyim? tariflerimi orada not alıyorum.kimse görmüyor.
YanıtlaSilface sayfamı kapatalı uzun bir süre oldu.Bloğuma bir dönem ara verdim şimdilik.Resimlerde ve tariflerde çok emeğim var.Sizin gibi isteyenler çok oluyor.pek müsade etmiyorum. TEŞEKKÜRLER...
Sil