19 Haziran 2013 Çarşamba

Ev Yapımı MİLFÖY

Merhabalar sevgili blog dostları.
Bu gün size kimilerinizin denediği,kimilerinizin de denemeye cesaret edemediği ev yapımı milföy hamurunun yapım aşamalarını resimleriyle beraber ve sonrasında nasıl kullandığımı anlatacağım.Biliyorsunuz.ben yurtdışındayım.Haliyle dışarıdan fazla bir şey almadığımı ve çoğu şeyi evde yapmaya çalıştığımdan daha önce de bahsetmiştim.Zaten bunu bloğumdaki tariflerden de anlayabilirsiniz.Sadece yapım aşamasında biraz bekleme konusunda sizi zorlayabilir.Zaten böyle bir hamuru vaktinizin olduğu bir zamanda hazırlamanızı tavsiye ederim.Ben daha sonrasında kullanmak üzere sırf bir günümü bu hamurlardan yapmak için ayırıyorum.Hazırlıyorum ve derin dondurucuya kaldırıyorum.Tabii sonrası için mükemmel oluyor.Elimin altında hazır bulunuyor.Şimdi size nasıl yaptığımı anlatayım:


1.aşama:Sadece un su ve tuzdan oluşan bir hamur yoğuruyoruz.Bunun için 1kg undan hazırladığınız kulak memesi kıvamındaki hamurumuzu 10 dk kadar dinlendiriyoruz.
2.aşama:Birinci resimde gördüğünüz gibi orta kalınlıkta hamuru açıyoruz.200gr katı yağı içine koyup zarf şeklinde kapatıyoruz.
3.aşama:Bu şekilde hazırlamış olduğumuz hamuru bekletmeden 3. resimde gördüğünüz gibi tekrardan açıyoruz ve 4.resimde gördüğünüz gibi zarf şeklinde kapatıyoruz.
4.aşama:Beşinci resimde olduğu gibi bir tabağa koyup üzerine poşet ya da streç film kapatıp buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
5.aşama:Buz dolabında 1 saat dinlendirdiğimiz hamuru tekrar açıp zarf şeklinde kapatıp tekrar buz dolabında 1 saat daha dinlendiriyoruz ve bu işlemi 3 defa tekrarlıyoruz.
Evet arkadaşlar yapım aşamalarımızı tamamladık.Şimdi dondurucuya nasıl koyduğumdan bahsedeyim.Yukarıdaki resimde de gördüğünüz gibi son aşamamızdan sonra hamuru kare kare kestim.Tam 24 parça çıktı.Buz dolabı poşetlerinden de hamurların büyüklüğünde parçalar kestim ve üst üste koyup aralarına koydum.Daha sonra tekrardan buz dolabı poşetine koyup bu şekilde dondurucuya attım.
Hafta sonu da kahvaltıya sucuklu börekler yaptım.Nefis oldu.Kıyır kıyır harika bir lezzet.
Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.SEVGİLERİMLE...

52 yorum:

  1. Mükemmel. Ben cesaret edip hiç yapmadım. Börek hali de süper görünüyor. Ellerine sağlık. ;)

    YanıtlaSil
  2. cesaretinizden dolayı sizi tebrik ederim :)
    çok da güzell görünüyor,ellerinize sağlık.

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. bu kadar kolaymış demek.. Harikasın şulecim.. daha sağlıklı olacağını düşünüyorum..

    YanıtlaSil
  4. Sper gözüküyor hem de güvenilir.. Ama dediğniz gibi ben cesaret edemem... :)

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım.Tarifin çok güzelmiş.İlk fırsatta deneyeceğim.sevgilerimle.

    AYRICA SENİ VE HERKESİ ÇEKİLİŞİMEDE BEKLERİM:

    http://semadanlezzetler.blogspot.com/2013/06/semadan-lezzetlerden-buyuk-cekilis_16.html

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık arkadaşım.bir daha söylemek isterim ki ben arkadaşım Şulenin eline su dökemiyorum :) nedennnnn????????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun.O senin güzel görmenle ilgili.Teşekkürler canım sevgiler.

      Sil
  7. ELLERİN DERT GÖRMESİN KISMETLE DOLSUN
    ALLAHA EMANET OL CANIM

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar Şulecim,
    Ellerine sağlık canım. Çok beceriklisin maşallah sana..... Sevgilerimle...:)

    YanıtlaSil
  9. Canim cok beceriklisin masallah ben hamurla ugrasmaya biraz useniyorum o sebepten genellkle hazir aliyorum ama senin yaptigin en sagliklisi...

    YanıtlaSil
  10. Canim cok mekasatli vede guzel bir tarif ellerine saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım.bence bir kere dene.Değdiğini göreceksin.Biraz uğraştırsa da sonuç mükemmel:)

      Sil
  11. oktay ustada görmüştüm yapımını ve bana hayli zor gelmişti:)
    ellerine sağlık canım..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapım aşamasından dolayı biraz zor gibi gözükse de yine de yapmaya değer.Denemeni tavsiye ederim.teşekkürler canım sevgiler...

      Sil
  12. Ellerine saglık canım . çok güzel gorunuyorlar , yurt dışında olduğumuz için dışarıdan almak istemiyorum. En kısa zamanda inşallah deneyecegım.Uzun zamandır istediğim ve yapamadıgım bir tarifti. Teşekkurler Kevser ablan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Kevser ablacım.kesinlikle denemelisin.Ben geçenlerde misafirlerime de yaptım.aynı hazır gibi olmuş dediler.tarif istediler,Ben de artık bloğumdan bakarsınız dedim:)teşekkürler sevgiler

      Sil
  13. Süpersin! ellerine saglik ben hazir sandim önce ilk fotograftakileri kusura bakma! Milföy hamurunu hic sevmedigimden kullanmiyorum ama evde mutlaka denemeli mutlaka dedigin gibi hazirdan cok farkli olacak,sagolasin canim resimler iyioldu.

    Bu arada ben seni (izledigim blog sayisi cok olunca bazen karistiriyorum!) Istanbul dan saniyorum yaziyorsun yurtdisi deyince bi an sasirdim,gercekten kafa kalmadi uzun zamandir acilar üzüntüler,cocuklar vede ev hanimligi! Sevgiler sana Almanya dan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler gurbetçi arkadaşım.Yurt dışında olunca malum her şeyi alamıyoruz.Sana da denemeni tavsiye ederim.Eminim çocuklarının çok hoşuna gidecektir.
      Biz eşimin işi sebebiyle 5 yıllığına Bişkek'e yerleştik.Bu son senemiz.İnşallah önümüzdeki sene İstanbula dönüyorum.
      Rabbim başka sıkıntılar vermesin inşallah.Kırgızistandan selamlar...

      Sil
  14. ben sana maasallah dıyorum baskada bır sey dıyemıyorum ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  15. Bu yöntem daha kolaymış. Daha önce buzdolabında dinlenme aşamasından sonra her seferinde tekrar yağ konup açılarak yapılanından denemiştim ben. O yağ işi yüzünden bezginlik vermişti yapması.
    Ama ev yapımı olsun bizim olsun :)) Ellerin dert görmesin, teşekkürler bu paylaşım için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denizcim denemeni tavsiye ederim.Harika oluyor.Teşekkürler canım sevgiler...

      Sil
  16. Harika bir tarif
    Hemen not alıyorum hemen deneyemem belki ama mutlaka denicem
    Çok merak ettim
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman ben de en kısa zamanda denemeni tavsiye ederim.Gerçekten hazır aldıklarımızdan farksız olduğu kesin.Teşekkürler canım sevgiler...

      Sil
  17. Ellerine sağlık Şule cim.gerçekten süper bir tarif.ben milföy hamurunu eve almayalı beş seneden fazla oldu.önceden evde bulunsun acil misafir gelince diye alıyordum. Şimdi hiç bıraktım. Ben hazırın tadını sevemedim gitti. Sevmedinde yaptınmı dersen, tembellikten oda yok.bakalım, tarifi gördüm. Kurtuluş yok gibi. Yapcez artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oo epey olmuş.O zaman iş başa düşer ona göre.Yapmanı şiddetle tavsiye ederim.teşekkürler.sevgiler...

      Sil
  18. Helal olsun sana maşallah, ben yaptığımı bile hayal etmezdim ama şimdi denesem mi acaba diyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle denemelisin canım.yorumun için teşekkürler.sevgilerimle...

      Sil
  19. Hazır gibi görünüyor.Ne güzel olmuş.Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  20. Süpersin kız maşallah çok güzel olmuş senin yaptığın herşey mükemmel zaten dondurma yapıyorum her gittiğim yerde beğenildi sevgiler selamlar herkese kızları da öpüyorum hoşçakalın ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy sağol canım yaa.Herkese selamlar.İremi bizim yerimize öp.sevgilerimle...

      Sil
  21. şulecim tarifini teyzemle denicezde face book da paylaşmak istiyorum iznin var mı? bağlantınla birlikte..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabiki canım link vererek paylaşabilirsin.

      Sil
    2. teşekkür ederim ramazan yaklaşıyor ya bu ara hep yemek bloglarındayım..

      Sil
    3. merhaba şulecim ben geldim.. bloğumda senin yazını girdim haberin olsun canım..

      Sil
  22. Merhabalar..El yapımı milföyü bende yaparım. Ama tek tek hamurları acıp yapıyordum..Yani yogurduğumuz hamuru 6 esit parcaya bolup bu altı eşit parçayı bu aşamaları kullanarak yapıyordum. Sizin tarif daha prayikmiş:) Mutlaka bu şekilde deneyeceğim... Blogunuz çok hoş bu arada...izlemeye aldim...

    YanıtlaSil
  23. Bloğuma hoşgeldiniz.Beğenmenize sevindim.Kesinlikle böyle daha pratik oluyor.Böyle deneyebilirsiniz.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  24. Şule'cim ellerine sağlık. ben de yapmak istiyorum da..bişeyler soracağım affına sığınarak.:) 1 kg ile hamur yoğurunca hepsine 200 gr yağ mı kullanacağız, her yufkaya mı kullanacağız? ya da bir başka deyişle bir kg undan yoğrulan hamurdan kaç yumak oluyor?

    YanıtlaSil
  25. Evet hepsine 200 gr yağ kullanacağız.1 kg undan yoğurduğumuz hamuru sadece büyük bir beze yapacağız.Yani bezelere ayırmayacağız.Resimde gördüğünüz gibi dinlendirdikten sonra çok inceltmeden büyükçe açarak arasına yağı koyup zarf şeklinde kapatıp tekrar açacağız.Tekrar zarf şeklinde kapatıp dolaba kaldıracağız en az bir saat dinlenecek.Bu işlemi 3 kere tekrarayacağız.

    YanıtlaSil
  26. elnize sağlık..tarifinizi çok beğendim..katı yağ oda sıcaklığında mı yoksa eriterek mi koydunuz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim.Oda sıcaklığında olabilir.Ama fazla yumuşamayacak.Ben yumuşatmadan yaptım.Yoksa anlattığım aşamaları yapmak zor olur.

      Sil
  27. kolay değil ellerine sağlık harika görünüyor

    YanıtlaSil
  28. Merhaba asyadan esintiler facebook hesabına ulaşamıyorum linkini yazabilir misin?

    YanıtlaSil
  29. Ve bu sayfanın linkini ve ayrı ayrı resimlerini kopyalayarak kendi facebook hesabımda asyadan esintiler adı altında paylaşabilir miyim? tariflerimi orada not alıyorum.kimse görmüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. face sayfamı kapatalı uzun bir süre oldu.Bloğuma bir dönem ara verdim şimdilik.Resimlerde ve tariflerde çok emeğim var.Sizin gibi isteyenler çok oluyor.pek müsade etmiyorum. TEŞEKKÜRLER...

      Sil