- Öncelikle balığımızın lezzetine lezzet katacak harika bir sos hazırlıyoruz.Sosumuzun içinde neler mi var:2-3 yemek kaşığı zeytin yağı,yarım limon suyu,2 diş ezilmiş sarımsak ve karabiber'den oluşan bir sos hazırlıyoruz.
- Bu sosu, baş kısmını keserek 4 parçaya ayırdığımız ve tuzladığımız balıklarımızın her tarafına özellikle iç kısmına yedirerek sürüyoruz.
- Yağlı kağıda yerleştiriyoruz.Pişireceğimiz tepsinin içine koyuyoruz.
- Üzerine de bir miktar yeşil soğan doğrayıp serpiştiriyoruz ve ağzını kapatıp fırına veriyoruz.
25 Haziran 2013 Salı
Kağıtta soslu alabalık
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Canım çekti kiii.. Harika görünüyor gerçekten.. Ellerine sağlıkk :)
YanıtlaSilsağol canım:)
SilEline sağlık balık nefis görünüyor
YanıtlaSilteşekkürler Hanifecim:)
SilDenemek lazım, balıklar çok tazeymiş nmmmm :)
YanıtlaSilellerinize sağlık, leziz görünüyor.
evet.Hatta balıkları yemeden önce biraz seyrettiğimi bile söyleyebilirim.teşekkürler:)
SilMükemmeller! Sunumun da çok iştah açıcı. Zaten senin balık tariflerin benim gözümü döndürüyor :) Ellerine sağlık, afiyet şifa olsun yiyenlere.
YanıtlaSilTeşekkürler Denizcim.Balık düşkünü bir aile olarak bizim de gözümüz sıkça dönüyor:)sevgiler...
Silcanım hakikaten çok nefis gözüküyor resimlere bakmak bile ağzımı sulandırdı :) ellerine sağlık...
YanıtlaSilTeşekkürler canım.doğru söze ne hacet:)sevgiler...
SilMutlaka denenecek bir tarıf daha. Ama ben bunu kılçıksız bir balıkla yaparım belki.ellerine saglık
YanıtlaSilEvet tabii Fatma abla.Bu sosu özellikle çupra da denemeni tavsiye ederim Süper oluyor.Valla çuprayı da bir özledikki sorma.Burada yok.Teşekkürler.sevgiler...
Silmmmmmm nefis canım eline sağlık:)))
YanıtlaSilharika, eline sağlık..
YanıtlaSilSağol Mehtapcım:)
Silbugun bendede alabalık var senınkınden deneyeceğım elıne sağlık
YanıtlaSilHadi bakalım.Şimdiden afiyet bal şeker osun ablacım.SEVGİLERİMLE...
Silbalığı bizde severiz yaz kış yenir bizim evde
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş
teşekkürler Handecim:)
Sil