25 Haziran 2013 Salı

Kağıtta soslu alabalık





  • Öncelikle balığımızın lezzetine lezzet katacak harika bir sos hazırlıyoruz.Sosumuzun içinde neler mi var:2-3 yemek kaşığı zeytin yağı,yarım limon suyu,2 diş ezilmiş sarımsak ve karabiber'den oluşan bir sos hazırlıyoruz.
  • Bu sosu, baş kısmını keserek 4 parçaya ayırdığımız ve tuzladığımız balıklarımızın her tarafına özellikle iç kısmına yedirerek sürüyoruz.
  • Yağlı kağıda yerleştiriyoruz.Pişireceğimiz tepsinin içine koyuyoruz.
  • Üzerine de bir miktar yeşil soğan doğrayıp serpiştiriyoruz ve ağzını kapatıp fırına veriyoruz.

19 yorum:

  1. Canım çekti kiii.. Harika görünüyor gerçekten.. Ellerine sağlıkk :)

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık balık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  3. Denemek lazım, balıklar çok tazeymiş nmmmm :)
    ellerinize sağlık, leziz görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet.Hatta balıkları yemeden önce biraz seyrettiğimi bile söyleyebilirim.teşekkürler:)

      Sil
  4. Mükemmeller! Sunumun da çok iştah açıcı. Zaten senin balık tariflerin benim gözümü döndürüyor :) Ellerine sağlık, afiyet şifa olsun yiyenlere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Denizcim.Balık düşkünü bir aile olarak bizim de gözümüz sıkça dönüyor:)sevgiler...

      Sil
  5. canım hakikaten çok nefis gözüküyor resimlere bakmak bile ağzımı sulandırdı :) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım.doğru söze ne hacet:)sevgiler...

      Sil
  6. Mutlaka denenecek bir tarıf daha. Ama ben bunu kılçıksız bir balıkla yaparım belki.ellerine saglık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tabii Fatma abla.Bu sosu özellikle çupra da denemeni tavsiye ederim Süper oluyor.Valla çuprayı da bir özledikki sorma.Burada yok.Teşekkürler.sevgiler...

      Sil
  7. bugun bendede alabalık var senınkınden deneyeceğım elıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi bakalım.Şimdiden afiyet bal şeker osun ablacım.SEVGİLERİMLE...

      Sil
  8. balığı bizde severiz yaz kış yenir bizim evde
    ellerine sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil