MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 kahve fincanı irmik
3 yemek kaşığı haşhaş
11 kaşık şeker
11 kaşık un
Kabartma tozu ve vanilya
Not: keki piştikten sonra üzeri için 1 su bardağı soğuk su
Şerbeti için: 2 su bardağı şeker, 2,5 su bardağı su
YAPILIŞI: Yumurtayı ve şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz.Ardından diğer malzemeleri sırasıyla koyup çırpmaya devam ediyoruz.180 dercede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkınca üzerine 1 su bardağı soğuk su döküyoruz.Şerbetini kaynatmıyoruz.Sadece şekerli su hazırlıyoruz.Bu hazırladığımız şerbeti 10-15 dk sonra ılınan revanimizin üzerine döküp soğumaya bırakıyoruz.
Not: Şerbetini verdikten sonra keki size suyun içinde yüzüyormuş gibi görünebilir.Ama bir süre sonra içine nasıl çektiğini göreceksiniz
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerine sağlık Şulecim. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Teşekkürler Seldacım.Sevgilerimle...
YanıtlaSilAnnem de yapar bu tatlıdan. Biz tamamını beyaz krem şanti ile kaplıyoruz. Pasta gibi oluyor.. Dondurmada hoş durmuş :) elinize sağlık
YanıtlaSilEvet canım aslında ben de öyle yapıyorum.Ama bu sefer değişik olsun istedim.Genelde hep dediğin gibi servis ediliyor.Ben biraz daha farklılık katmak istedim.Ama dondurmayla da nefis gitti.Teşekkürler.sevgilerimle...
YanıtlaSil