MALZEMELER:
1 kg şeftali
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon tuzu
YAPILIŞI:
- Öncelikle şurubunu hazırlıyoruz.
- Reçelimizi yapacağımız tencereye şekeri ve suyu koyup ocağa alalım.Şurubumuz tatlı şerbeti kıvamına gelinceye kadar kaynatıyoruz.
- Püf nokta:İşte esas püf nokta burası,yani şekere yatırma yöntemini burada uygulamıyoruz.Çünkü şeftalilerin tane tane kalması için bu yöntemi uygulamamız şart.Şekere yatırma yöntemiyle şeftaliler tamamen dağılır.
- Şurubumuz olurken biz de o arada şeftalilerin kabuklarını soyup küpler halinde doğruyoruz.
- Tatlı şerbeti kıvamına gelen şuruba şeftalileri atıyoruz.
- Arada bir karıştırıyoruz ve üzerine biriken köpükleri alıyoruz.
- Şeftali kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirmeye devam ediyoruz.
- Şeftaliler şeffaf bir görünüme kavuşmuşsa reçelimiz olmuş demektir.
- Ocaktan indirmeden bir kaç dakika önce limon tuzunu da ekleyin ve bir iki taşım daha kaynatıp altını kapatın.
- Soğuduktan sonra kavonoza koyup buz dolabında muhafaza edin.
elıne sağlık bende yaptım ama daha yayınlamadım rengı cok guzel olmus
YanıtlaSilTeşekkür ederim Selma ablacım.Eminim seninki de nefis olmuştur.
Silcanım çok güzel gözüküyor ellerine sağlık :) bende denemek istiyorum...
YanıtlaSilSevgiler.
Denemeni tavsiye edeceğim en güzel reçellerden biri.teşekkürler.sevgiler:)
Silof off bayılırım şeftali reçeline, ellerine sağlık..ben henüz yapmadım bu yıl..Ama yaparım yakında...
YanıtlaSilşurdan bir dilim ekmeğe biraz alsam ne güzel olurdu :))
Sağlıkla yiyin İnşallah...
Canım benim,güzel yorumun için teşekkürler.Tabii ne ne demek,istediğin kadar alabilirsin:)sevgilerimle...
Silbu yöntemle yapıcam, eline sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim Mehtapcım,sevgiler canım:)
SilŞeftali reçelini ne yaptım nede yedim.aklıma değişik şeyler sokuyorsun şulecim:)harika görünüyor becerikli hatun.eline sağlık canım.
YanıtlaSilCanım ablam benim.Güzel yorumun için teşekkürler.Denemeni tavsiye edeceğim en güzel reçellerden biri.Denersen eğer,beğeneceğini umuyorum.sevgilerimle...
Silayy meyve suyu da güzel olur bu harika reçelden :) ellerinize sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederim.Evet olabilir tabii:)
YanıtlaSil