MALZEMELER:
1 kg kayısı(yumuşak olmalı)
2,5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı kadar limon tuzu
YAPILIŞI:
- Öncelikle kayısıları güzelce yıkayalım ve çekirdeklerini çıkarıp bir süzgece alalım.
- Suyu süzülen kayısıları derin bir tencereye alalım ve kısık ateşte sulanarak pişmesini sağlayalım.Tıpkı kayısı pestilinin yapım aşaması gibi olacak.Buradan bakabilirsiniz.
- Sulanarak pişen kayısıları el blendırından geçirip tekrar ocağa alalım.
- Üzerine şekerini ilave edip karıştıralım va kaynamaya bırakalım.Arada sırada karıştırmaya devam edelim.Kaynamaya başlayınca en fazla 15 dk kaynatalım.
- Ocaktan alamaya yakın limon tuzunu ilave edelim.Bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alalım.Soğuyunca kavonozlara koyup dolaba kaldıralım.
- İsterseniz konserve yöntemiyle yapıp daha sonra yemek üzere kaldırabilirsiniz.
- Bunun için yapmanız gereken sıcakken kavonozlara koyup ters çevirmeniz yeterli olacaktır.Detaylı anlatıma,menemen yapımından bakabilirsiniz.Aynı yöntemle tüm konservelerinizi yapabilirsiniz.Ayrıca konserve yapımında püf noktaları merak edenler buradan bakabilirler.
- Bu ölçüler üzerinden miktarı çoğaltarak yapabilirsiniz.İsterseniz şekerini daha da artırabilirsiniz.Ama bence marmelat hafif mayhoş olmalı.Yine de tercih sizin tabii.
Afiyet olsun....
elıne sağlık bene recelını yapmıstım ama bıtmeden bundanda yapaym cok guzel olmus rengı
YanıtlaSilTeşekkür ederim Selma ablacım.Bence de yapmalısın.Harika oluyor.
Silablacım ellerine sağlık ne kadar da albenili görünüyor marmelatın :)
YanıtlaSilellerin dert görmesin..
hayırlı cumalar..
Teşekkürler canım.Sana da hayırlı cumalar.
SilEllerine sağlık canım nefis görünüyor. Sevgilerimle,
YanıtlaSilteşekkürler Seldacım:)
SilBu reçellere hep zamanında yapmak lazım meyvelerin bir çıkıp bir batması çok hızlı oluyor şu an kayısı yok bu tarifi seneye devrediyorum ama muhakkak yapmalıyım çok sağlıklı bir meyve eline sağlık canım
YanıtlaSilBişkekte hala kayısı var.Ben de yeni yaptım.İnşallah seneye yaparsınız.Teşekkürler...
SilBende yaptım şulecim.komşular sagolsunlar kayısıyı biraz fazla getirince değerlendirmek istedim.benim için kahvaltı sofrası reçelsiz marmelatsız olmaz. Seninkininde rengi harika görünüyor .eline sağlık canım.
YanıtlaSilTeşekkürler Fatma ablacım.Evet öyle.Siz de afiyetle yiyin inşallah.
Silharikaa..emeklerine sağlık canım benim... iyi günlerde tüketin inşallah..
YanıtlaSilsevgiler...
Teşekkür ederim.Sevgiler benden...
Silcanım benim 10 parmağında 10 maharet maşAllah:)))
YanıtlaSilçok teşekkür ederim Ayşe ablacım.sevgilerimle...
SilEline sağlık Şulecim nefis olmuş afiyetle yemek nasip olsun İnşaALLAH sevgiler.
YanıtlaSilsağol canım benim.Teşekkürler:)sevgilerimle...
SilEllerine sağlık Şule, marmelat nefis görünüyor.
YanıtlaSilKayısının reçelini sık sık yapıyorum ama marmelatını fazla yapmıyorum.
Bu arada Maşallah kış hazırlıkların son sürat devam ediyor, Rabbim ağız tadı ile yemeği nasip etsin.
Sağol ablacım.Güzel yorumun beni çok mutlu etti.Sevgi ve selamlarımla...
SilReçelini yapmıştım ama marmelatı da ne güzel görünüyor..:)
YanıtlaSilEllerine sağlık Şule'cim...
teşekürler.Marmelatı da ayrı bir güzel oluyor.Kahvaltının dışında,kek,kurabiye ya da pastalarda bile kullanıyorum.
Silmarifetli arkadaşım ne güzel şeyler yapıyorsun öyle ellerine sağlık Allah ağız tadı ile yemeyi nasip etsin...
YanıtlaSilcanım çok teşekkür ederim.Amin.
SilÇok guzel görünüyor ..Ellerine saglık.
YanıtlaSilsevgiler :*
teşekkür ederim.sevgiler benden...
Sil