9 Ekim 2013 Çarşamba

Patlıcan Ezme


Malzemeler:
2-3 adet patlıcan
1 diş sarımsak,küçükse 2 diş de olur.
tuz,zeytin yağı ve sirke

Yapılışı: Patlıcanları ocağın üzerinde közledim.Kabuklarını soyup bıçakla ezilecek şekilde kıydım.Bir tabağa aldım.Sarımsakları da aynı şekilde bıçakla kıydım.Patlıcanın üzerine ekledim.Tuz,zeytin yağı ve sirke ekledim.Şöyle bir karıştırıp servis edeceğim tabağa aldım.Üzerine tekrar zeytin yağı gezdirdim.

21 yorum:

  1. Günaydın canım ben bu mezeye bayılırım sık sık yaparım. Ellerine sağlık ayrıca eşin özellikle isteyince biber bile kalp şekline bürünmüş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)aynen öyle oldu canım.Onun şansına diyelim artık.Güzel yorumun için teşekkürler.sevgiler...

      Sil
  2. Bende patlıcanı bir tek çiğ olduğunda sevmiyorum , geriye kalan her çeşidi kabulüm :) ellerine sağlık şulecim, sunum da şahane olmuş bu arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Evet canım.bende öyle çok seviyorum.Güzel yorumun için çook teşekkürler.sevgiler...

      Sil
  3. evet canım.patlıcan başlı başına bir sebze.bunu mersinli komşum,tereyağında soteliyor,baharatlarını sarmısağını ekliyordu.bir iki kaşık kıyma koyuyordu.serviste üzerine yoğurt gezdiriyordu.böyle anlattığı zaman, aman oda ne demiştim ama beni yanılttı.tadı gerçekten güzeldi.yemeğin yanında hafif oluyor.ellerine sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında verdiğin tarif alinaziğe benziyor ama kıymayı patlıcanın içine koyuyormuş.İlginç.Ali nazik lezzetli olduğuna göre o da güzeldir tabii.Farklı sunum ama aynı malzemeler.Sonuç itibariyle patlıcan vazgeçemeyeceğimiz bir sebze.Yorumun için teşşekkürler ablacım.sevgiler...

      Sil
  4. Patlıcan öyle bir nimet ki ne yemeği yaparsan yap nefis oluyor:)))eline sağlık canım harika görünüyor...sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diimii ama :) teşekkürler Elifcim.sevgilerimle canım...

      Sil
  5. ellerine sağlık becerikli arkadaşım

    YanıtlaSil
  6. Sulecim ellerine saglik patlicanla yapilan her seye varim inanilmaz seviyorum. Harika gorunuyor afiyetle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum.canım benim,çook teşekkür ederim.sevgilerimle...

      Sil
  7. Hmmmm bayılırım közlenmiş patlıcana. Nefis oluyor. Ellerine sağlık.
    Bu arada sayfanın yeni tasarımı çok hoş olmuş. Güle güle kullanın :) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. nefis olmuş hem patlıcanın hiç kararmamışyaa közledikten sonra kapkara oluyor nedense :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülşencim genelde bekleyince kararıyor.Ben bekletmeden hemen soydum ve sıcak sıcak yaptım tüm işlemleri.Teşekkürler canım,sevgiler...

      Sil
  9. ah su patlican ah,icim yaniyo görünce,cok azdi bu sene getirdiklerim ve hemen bitirdim,burdakiler saman gibi,sizin ordakiler daha iyidir bence,eline saglik canim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa malesef sen o yönden şanssızsın Serpilcim.Avrupada sebzelerin hiç tadı yok.artık hasretini Türkiyeye tatillere gittikçe giderirsin.teşekkürler canım,sevgiler...

      Sil
  10. aynen dedığın gıbı kac cesıt yemeğı olur elıne sağlık

    YanıtlaSil
  11. Şulecim çok güzel olmuş hiç sarımsaklı denememiştim. sarımsağın yerine soğan koyuyorum. bir de böyle deneyeyim bakalım.. ben de çok severim yemekten fazla közlenmiş patlıcandan yaptığım salatayı yerim. size de afiyet olsun ellerine sağlık canım. :)

    YanıtlaSil
  12. Patlıcanın herturunu çok severim.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...