Malzemeler:
2-3 adet patlıcan
1 diş sarımsak,küçükse 2 diş de olur.
tuz,zeytin yağı ve sirke
Yapılışı: Patlıcanları ocağın üzerinde közledim.Kabuklarını soyup bıçakla ezilecek şekilde kıydım.Bir tabağa aldım.Sarımsakları da aynı şekilde bıçakla kıydım.Patlıcanın üzerine ekledim.Tuz,zeytin yağı ve sirke ekledim.Şöyle bir karıştırıp servis edeceğim tabağa aldım.Üzerine tekrar zeytin yağı gezdirdim.
Günaydın canım ben bu mezeye bayılırım sık sık yaparım. Ellerine sağlık ayrıca eşin özellikle isteyince biber bile kalp şekline bürünmüş :)
YanıtlaSil:)aynen öyle oldu canım.Onun şansına diyelim artık.Güzel yorumun için teşekkürler.sevgiler...
SilBende patlıcanı bir tek çiğ olduğunda sevmiyorum , geriye kalan her çeşidi kabulüm :) ellerine sağlık şulecim, sunum da şahane olmuş bu arada :)
YanıtlaSil:) Evet canım.bende öyle çok seviyorum.Güzel yorumun için çook teşekkürler.sevgiler...
Silevet canım.patlıcan başlı başına bir sebze.bunu mersinli komşum,tereyağında soteliyor,baharatlarını sarmısağını ekliyordu.bir iki kaşık kıyma koyuyordu.serviste üzerine yoğurt gezdiriyordu.böyle anlattığı zaman, aman oda ne demiştim ama beni yanılttı.tadı gerçekten güzeldi.yemeğin yanında hafif oluyor.ellerine sağlık.sevgiler
YanıtlaSilAslında verdiğin tarif alinaziğe benziyor ama kıymayı patlıcanın içine koyuyormuş.İlginç.Ali nazik lezzetli olduğuna göre o da güzeldir tabii.Farklı sunum ama aynı malzemeler.Sonuç itibariyle patlıcan vazgeçemeyeceğimiz bir sebze.Yorumun için teşşekkürler ablacım.sevgiler...
SilPatlıcan öyle bir nimet ki ne yemeği yaparsan yap nefis oluyor:)))eline sağlık canım harika görünüyor...sevgilerimle
YanıtlaSilDiimii ama :) teşekkürler Elifcim.sevgilerimle canım...
Silellerine sağlık becerikli arkadaşım
YanıtlaSilCanım ablacım,teşekkür ederim.sevgiler...
SilSulecim ellerine saglik patlicanla yapilan her seye varim inanilmaz seviyorum. Harika gorunuyor afiyetle..
YanıtlaSilArzucum.canım benim,çook teşekkür ederim.sevgilerimle...
SilHmmmm bayılırım közlenmiş patlıcana. Nefis oluyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBu arada sayfanın yeni tasarımı çok hoş olmuş. Güle güle kullanın :) Sevgiler.
teşekkürler Denizcim.sevgiler benden...
Silnefis olmuş hem patlıcanın hiç kararmamışyaa közledikten sonra kapkara oluyor nedense :)
YanıtlaSilGülşencim genelde bekleyince kararıyor.Ben bekletmeden hemen soydum ve sıcak sıcak yaptım tüm işlemleri.Teşekkürler canım,sevgiler...
Silah su patlican ah,icim yaniyo görünce,cok azdi bu sene getirdiklerim ve hemen bitirdim,burdakiler saman gibi,sizin ordakiler daha iyidir bence,eline saglik canim...
YanıtlaSilYaa malesef sen o yönden şanssızsın Serpilcim.Avrupada sebzelerin hiç tadı yok.artık hasretini Türkiyeye tatillere gittikçe giderirsin.teşekkürler canım,sevgiler...
Silaynen dedığın gıbı kac cesıt yemeğı olur elıne sağlık
YanıtlaSilŞulecim çok güzel olmuş hiç sarımsaklı denememiştim. sarımsağın yerine soğan koyuyorum. bir de böyle deneyeyim bakalım.. ben de çok severim yemekten fazla közlenmiş patlıcandan yaptığım salatayı yerim. size de afiyet olsun ellerine sağlık canım. :)
YanıtlaSilPatlıcanın herturunu çok severim.ellerine sağlık.
YanıtlaSil