1 kg bal kabağı
1/2 kg şeker
ceviz ve kabuk tarçın
Yapılışı: Kabukları soyulmuş bal kabağını büyük küpler halinde doğrayıp fırın tepsisine alalım.Üzerine şekeri dökelim ve kabuk tarçını koyalım.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yumuşayana dek pişirelim.Üzerine ceviz koyup servis edelim.
AFİYET OLSUN...
Ellerine sağlık... Rengi bile yetiyor :)
YanıtlaSilTeşekkürler canım.Aynen ben de bayılıyorum kabağın rengine.
YanıtlaSilEline sağlık,ben de çok severim kabak tatlısını,hem hafif hem tatlı daha ne olsun de mi...
YanıtlaSilteşekkürler canım :) öyle...
SilOff canım harika..Kabak tatlısına bayılıırm ben :))
YanıtlaSilteşekkürler Büşracım :)
Silellerine sağlık canım
YanıtlaSilTeşekkürler canım :)
Silcanım ne kadar pratik anlatmışsın ve yapmışsın. Hiç denemedim bu şeklini. Ben yok kireçte beklet, yok süz bir sürü uğraşıyordum, Bu enfes görünüyor. Hiç fırında denemedim. İnşallah benu da deneyeceğim. Ellerine sağlık
YanıtlaSilBence seninkide nefis oluyordur.Bende kireçte yapmayı çok istiyorum.Onun görseli ve tadı daha güzel diimii. Teşekkürler canım.sevgiler...
Silseviyorum kabağı fırındada başka güzel ellerin dert görmesin
YanıtlaSilTeşekkürler ablacım.sevgiler...
SilKastamonu'da kulakları çınlasın bir komşum vardı. Kabak yapmış fırında.onu da hafif yakmış.yanmış diyenede cevabı hemen hazır.gülerek derdiki.ben rengini böyle seviyorum. Tabi bizide güldürürdu. Fırında pişen kabağın da tadı başka olur. Ellerine sağlık canım
YanıtlaSil:) alemsin Fatma abla.Güldürdün beni.Ne diyim bilemedim şimd :)teşekkürler sevgiler...
YanıtlaSilÇok leziz duruyor amaa :) Fırında yapılmışını çok severek yediğim bir tatlı.
YanıtlaSilBu ara benim de niyetim var yapmaya. Harika görünüyor, ellerine sağlık.
Denizcim, teşekkürler canım.Bence de fırında ayrı bir lezzetli oluyor.Sevgilerimle...
Silşekerde bekletilmeden direk fırına atılıyor mu?
YanıtlaSilevet.Bekletmiyoruz.Kendi suyu yetiyor ve hatta epey sulanıyor.
SilBende çok seviyorum kabak tatlısını...Fırında deneme fırsatım olmadı ama en kısa zamanda deneyeceğim...Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil