MALZEMELER:
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı süt
1/2 bardak bardak toz şeker
2,5 su bardağı un (az gelirse ekleyebilirsiniz)
İç Malzemesi İçin: 3 adet elma, 4-5 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
YAPILIŞI:
- Öncelikle elmalı harcımızı hazırlayalım.Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.Bir tavaya alalım ve içine şekerini ekleyip suyunu çekene kadar kavuralım.Tarçını ekleyip,cevizini katarak karıştıralım ve altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- İç harcımız soğurken hamuru hazırlayalım.Sıvı malzemeleri elimizle karıştıralım.Unu ve kabartma tozunu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru 5 dk dinlendirelim.Hamurdan avucunuzun içi kadar bezeler koparıp yuvarlak yapalım.Merdaneyle açalım ve üçgenler elde edelim.İçine elmalı harçdan koyup rulo yapalım.
- Önceden ısıttığımız fırında beyaz kalacak şekilde pişirelim
üfffff elmalı kurabiye yerken dilin ayrı tat alıyor....ama göbek te cıkacak diye ayrı ayrı düşünüyor....
YanıtlaSilİşte onun olmaması için epey bir frenlemek lazım bünyeyi :)
Silşuleciğim daireyi bu şekilde bolmek çok pratik eline sağlık
YanıtlaSilNihalcim teşekkürler dee başka türlü de mi oluyor ki,Sen öyle deyince şaşırdım.Normalde hep böyle olur zaten :)
SilCanim eline saglik olsun.. Harika olmus ayrica sivi yagla olmasi ayri guzellik.. Yagi cok fazla kullanmak istemeyen icin bire bir tarif..
YanıtlaSilEmeklerine saglik olsun...
canımsın.Güzel yorumun için çook teşekkürler.
SilÇok severim Elmalı kurabiyeyi. Çocukluğumuzun lezzetidir. Sıvı yağla hiç yapmamıştım. Nefis görünüyor canım. Birde senin tarifinle yapacağım. Eline emeğine sağlık. Sevgi ve muhabbetle :)
YanıtlaSilAynen canım bende çok severim.her zaman aklıma gelen ilk kurabiye türü elmalı kurabiye olur.tabii mutlaka denemelisin.beğeneceğini tahmin ediyorum.teşekkürler.sevgiler...
SilMerhabalar,
YanıtlaSilEllerine emeğine sağlık canım. Kurabiyeler nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Tesekkürler canım.sevgiler ve selamlar.
SilÇok severim elmalı kurabiyeyi... Ellerine sağlık harika görünüyor ✿✿✿
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım sevgiler...
SilEllerine sağlık nefis görünüyorlar :)
YanıtlaSilElmalı kurabiyeleri hep margarinli yapıyordum ama hep de içime dert oluyordu ne kadar sağlıklı diye. Bundan sonra tarifine uygun bi şekilde yaparım artık. İçim daha rahat olur ;)
Margarin yerine tereyağı kullanabilirsin.bu her ikisini de kullanmayanlar için alternatif bir tarif.tabii denemeni tavsiye ederim.teşekkürler canım, sevgiler...
Silellerine sağlık canım banada beklerim sevgiler
YanıtlaSilTeşekkürler canım.ben seni izliyorum zaten:)
SilSiviyagla olmasina bayildim bu kurabiyenin sulecim bende ayvali olarak denemeye karar verdim senin tarifinle ellerine saglik sevgilerimle..:-)
YanıtlaSilTeşekkürler Arzucum.Tabii ayvalı da olur.hurmalı,incirli... bu hamurun iç harcını çeşitlendirebilirsin yani.Beğeneceğini umuyorum.Şimdiden kolay gelsin.Sevgilerimle...
Sileskıden sık yapardım bu tarıfı hatırlattın bana ama margarınle yapardım bır dahakıne boyle denıyecem ellerıne sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler ablacım.Böyle hem hafif hem de oldukça lezzetli oluyor.Tabii mutlaka denemeni tavsiye ederim.
Silsıvıyağla daha da hafif olur... ama görüntüsü çok güzel maşaAllah.. ben de çok severim elmalı kurabiyeyi ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilTeşekkürler ablacım.Evet oldukça hafif ve lezzetli oluyor.Sevgiler...
SilŞuan senin tarifini yapıyorum. Güzel olacağına eminim. Tariflerini beğeniyle takip ediyorum. Ellerine sağlık canım benim...
YanıtlaSiltariflerimi beğenip denemen beni çok mutlu etti.Güzel yorumun için çook teşekkür ederim canım.
YanıtlaSilbende ilk defa denedim çok güzel oldu yalnız içi arttı.onu dolapta saklasam olur mu
YanıtlaSilAfiyetler olsun.Dolapta mı dondurucu bölümünde mi onu tam anlayamadım ama ben, artan iç harçlarımı daha sonra kullanmak üzere dondurucuya koyuyorum
Sil