İç harcı için gerekli malzemeler:
1 kg az yağlı kıyma
100-150 gr kadar kuyruk yağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 kg kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber(isteyen az koyabilir veya koymayabilir)
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı iri parçalı ceviz (fazla küçültmeyin)
YAPILIŞI:
Çekilmiş kuyruk yağını geniş ve yayvan bir tencereye alıp orta ateşte eritelim.Üzerine kıymayı ilave edelim.Sıvı yağını da ekleyelim.Daha sonra tuzunu ekleyip kıyma kum gibi dağılana kadar kavuralım.Hatta kaşıkla kıymanın içindeki topakları dağıtalım.Kıyma suyunu çeker çekmez küpler halinde doğranmış soğanı ekleyip kavuralım.Kıymayla beraber soğan iyice kavrulduktan sonra salçasını ekleyerek karıştıralım.Son olarak karabiber, pulbiber ve cevizi ekleyip şöyle bir karıştırıp altını kapatalım.Geniş bir tepsiye aktarıp soğumasını bekleyelim.
Hamuru için malzemeler:1 kg köftelik ince bulgur
2 yumurta
1 su bardağı irmik
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı: Öncelikle bulguru ılık suyla şişecek şekilde ıslatalım.Yarım saat kadar bekletelim.Bulgur şiştikten sonra üzerine İrmik, yumurta, tuz, karabiber ve saçalarını ekleyip yoğuralım.Yoğurma aşamasında içine arada su katarak macun kıvamına gelene kadar yoğurun.Son olarak unu ilave ederek Biraz daha su yardımıyla yoğuralım.
Cevizden biraz daha büyük parçalar yuvarlayalım.. Elimizi suya batırarak oymaya başlayalım ve mümkün mertebe incelterek yapalım.
Afiyet olsun...
canım yine görüntü harika gözüküyor ellerine sağlık :) sizler afiyet olsun...
YanıtlaSilteşekkür ederim canım.Sevgiler...
SilEllerine sağlık... içli köfteyi çok severim :)
YanıtlaSilteşekkürler canım.
Silolamaz böyle bir şey!!! naptın Şulee!!?? :))) ah içli köftenin her halini seviyorum kendim yapamasamda. :) tek başına bu işe de bir el atmam lazım galiba. afiyet olsun canım.. ellerinize sağlık komşunla senin.. evet aslında makine çok iyi fikir iyi ki hatırlattın dur bir araştırayım bakalım. :) kolay gelsin canım
YanıtlaSilAynen, Antepli olsak bu kadar severdik heralde :) Teşekkürler,sevgilerimle...
Silımm içli köfteyi çok severim nefis görünüyorlar ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilTeşekkürler Eminecim.Sevgilerimle...
SilMalatya'da ki komşularım sayesinde bol bol yediğim bir lezzetti.önceden çok bilmiyordum ama şimdi bende çok seviyorum.asıl maharet onu incecik açmada diye düşünüyorum. İste ben bu kısmını bir türlü yapamıyorum. Komşunun ve senin eline sağlık canım. Nefis görünüyor. Afiyetle tüket
YanıtlaSilİşte bende o kısmını Türkiyeye döndüğümde makine yardımıyla halletmeyi düşünüyorum :) Makina zamandan da kazandırır.Eğer çok seviyorsanız makine almanı öneririm.Teşekkürler Fatma ablacım,sevgilerimle...
SilVallah gurban, sen bi alirsen, denirsen, tavsiye edirsen, bende sende nasil yapirsen bakıp görip alirem:)))
SilCanim nefis olmus ne guzel yapmissiniz. Elinize emeginize saglik. Kocaman sevgiler :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim.Benden de sevi ve selamlar canım :)
Silablacım ellerine sağlık..
YanıtlaSilnefis görünüyor içli köften..
nerde olduğumuzu sormuşsun, kastamonudayız, memleketteyiz ablacım..
teşekkürler Denizcim.Ne güzel memleketinize dönmüşsünüz.Sizin için hayırlısı olsun.Sevgiler...
SilYine nefis görünüyor. Acaba yağda mı kızartıyoruz yoksa fırında mı pişiyor? Pişirme kısmı nasıl oluyor? Çok yedim ama hiç denemedim içli köfteyi yarın yapmayı düşünüyorum tarifinize göre inşallah güzel olur. Çok acil cevap lütfen...
YanıtlaSilyağda kızartılarak yapılıyor.İlk yapanlar için kıvamı tutturmak ve yoğurmak zor gelebilir.Tabii ince oymak da önemli.Umarım sıkıntı yaşamadan yaparsın.Kolay gelsin.
Sildondurucuya attıklarınız pişerken parçalanmıyormöu bunun için neyaabiliriz donukkenmi kızartacağız?
YanıtlaSilbirde bulguru nekadar suyla ıslatalım?
elinize sağlık ama bulguru ne kadar suyla ıslatıyorsunuz
YanıtlaSil