3-4 adet orta boy patates
kıvırcık,maydanoz,dereotu
200 gr kornişon turşu
tuz ve karabiber
Yapılışı: Patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.Haşlayacağımız tencereye alıp üzerini biraz geçecek şekilde su koyalım ve haşlayalım.Fazla suyunu süzdürelim.Soğumaya bırakalım.Yeşilliklerini ince ince kıyalım ve turşuyu da yuvarlak olacak şekilde doğrayalım.Tuz ve karabiberini serpip tüm malzemeyi harmanlayalım.
Afiyet olsun...
Can evimden vurdun şimdi beni :) Bayılırım canım. Hele birde bol limon nar ekşili olunca benim için dayanılmaz oluyor. Nefis olmuş. Eline emeğine sağlık. Sevgilerimle :)
YanıtlaSilevet canım,ben turşudan dolayı nar ekşisi veya limon koymadım ama ekşiyi çok sevenler koyabilir tabii.Lezzetli de olur.teşekkürler,sevgiler benden...
Silpatatesın her tarıfını severım tursuyu bende ok yakıstırırım elıne sağlık
YanıtlaSilevet ben de öyle.Her türlü salataya yakışıyor.teşekkürler ablacım.
Siltok karnına bile yiyebilirim ellerine sağlık
YanıtlaSilteşekkürler Meryem ablacım.
SilTam benlik tarifler koymuşsun canım. Patatesin her türlüsüne varım.ellerine sağlık
YanıtlaSilteşekkürler Fatma ablacım.
Sil