1 adet orta boy soğan
1 adet büyük boy havuç
2 adet orta boy patates
Küçük boy lahananın yarısı
2 adet orta boy kırmızı pancar
İsteğe bağlı içine et de koyabilirsiniz.(ben kemik suyu kullandığım için koymadım)
1 litre kadar kemik suyu(isterseniz koymayabilirsiniz ama esas lezzeti kemik suyuyla yapılması)
1yemek kaşığı domates salçası
defne yaprağı, tuz, svıyağ
kemik suyu yetmeyeceğinden ilave sıcak su
Üzeri için: yoğurt veya krema kullanabilirsiniz.Ben semetane kullandım.(ekşi yağı alınmış kaymak)
Yapılışı:
Derin ve biraz büyükçe bir tencereye sıvı yağı koyalım.Üzerine piyazlık doğranmış soğan ve yuvarlaklar halinde doğranmış havucu ilave ederek soteleyelim.Üzerine salçayıda ekleyip sotelemeye devam edelim.Daha sonra önceden hazırlamış olduğumuz kemik suyunu ilave edelim ve kaynamaya bırakalım.Kaynayan kemik suyu karışımına incecik doğranmış lahanayı ekleyelim.Lahananın pişmesine yakın içine rendelenmiş kırmızı pancar ve iri küpler halinde doğranmış patatesi ekliyoruz.İçine defne yaprağı koyuyoruz.Tuzunu atıyoruz ve biraz sıcak su ilave ediyoruz.Zaten içinde çok malzeme olduğundan suyu kaldıracaktır ama fazla ekleyip tadını bozmayın.Pişmeye bırakıyoruz.Farkettiyseniz malzemeleri pişme aşamasına göre sırasıyla koyduk.Tadına bakın ve tüm malzemeler pişip yumuşadıysa ocağınızın altını kapatın ve çorbayı biraz dinlendirin.Daha sonra servis edeceğiniz kaseye alıp üzerine yoğurt veya krema gezdirip servis yapın.
Afiyet olsun...
BENİM İÇİN FARKLI BİR ÇORBA FAKAT TARİFİNİZİ DENEYECEĞİM !ELLERİNİZE SAĞLIK!!!!!!!
YanıtlaSilTeşekkürler, evet ilk zamanlarda benim için de oldukça farklıydı ama damak zevkimize uyuyor.Alıştık yanii.Lezzetli bir çorba.
Sil6 yıl oldu buradayız ama hiç yemedik bu çorbayı,gerçekten güzel yapan birinden tatmak istiyorum diye erteledik hep. Tarifinle ben yapayım da artık iyi kötü idare ederiz :)
YanıtlaSilOoo bu kadar zamanda yememen şaşırttı beni.Malzemeler belli.Bence ertelemeden kendin yap,beğeneceğinizi tahmin ediyorum.Kemik suyuna yaparsan daha lezzetli olur.İçine et parçaları da koyabilirsin.Biraz da onlar veriyor lezzetini.Ben öyle yaptım.Ama muhakkak yerken semetana kullanmanızı öneririm.Kolay gelsin sana :)
SilDeğişik bir çorbaymış. Lezzetli olsa gerek. Ellerine sağlık, sevgiler.
YanıtlaSilöyle canım,Teşekkürler.
SilSırf görüntüsüyle ye beni diyen bir çorba,ellerine sağlık, tattım yaptım hatta çok da beğendim:)
YanıtlaSilteşekkürler Zeynepcim.Evet gerçeken lezzetli bir çorba.
SilTadını bilmem ama rengi süper olmuş şulecim.ellerine sağlık canım
YanıtlaSilTadı da süper Fatma ablacım,Teşekkürler,sevgiler...
Silaaaaaaaaaaaaaaaaa eksılı bısey sanırım ıste ben bayılırım buna..keısn deneyecegım olley
YanıtlaSiltabii,eğer böyle değişik yemekleri seviyorsanız mutlaka denemenizi öneririm.
SilEllerine sağlık Şulecimm:)Adını çok duyup hiç denemediğim bir çorba..Mutlaka deneyeceğim canım..Sevgilerimle..
YanıtlaSilTeşekkürler Zeynepcim.Mutlaka denemelisin.Farklı ve güzel bir çorba.
Silgerçekten güzel görünüyor.bir okadarda ilginç bir lezzet olmuştur.ama görüntüsünün cazibesinden dolayı denemek istiyorum.ellerinize sağlık.sevgiler
YanıtlaSilTeşekkürler Esracım.Mutlaka denemelisin.Farklı ve güzel bir çorba.sevgiler...
Silgerçekten çok lezzetli bir çorba.gece gece canım çekti ellerinize sağlık.ben beyaz rusyada yaşıyorum burada da semetana çok yaygın ama burdakiler helal midir sizce?bir de silivkiler inek sütünden mi yapılıyor ?paranoyak oldum sanrnm biraz :) iyi çalışmalar.(esra g.)
YanıtlaSilteşekkürler Esra hanım.evet benim aldıklarım inek sütü.Yanii süt ürünü olduğu için helal haram olayını bilemiyorum.içiniz rahat etmiyorsa almayın.
Sil