Tencereye yaklaşık 200-250 gr kadar bamyayı alalım.Üzerini geçecek kadar su koyup içine yarım limon sıkalım ve haşlamaya bırakalım.
MALZEMELER:
250 gr kuru bamya
1 adet soğan ve 1-2 diş sarımsak
200 gr kuşbaşı doğranmış et
yarım yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı biber salçası
4/1 limon
sıvı yağ, tuz ve sıcak su
YAPLIŞI:
- Tencereye sıvı yağı alalım.Kızan yağın üzerine etleri koyalım ve rengi dönene kadar kızartalım.
- Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ilave edelim.Soğan ve sarımsaklar pembeleşinceye kadar eti sotelemeye devam edelim.
- Üzerine salçayı ekleyip salçanın çiğ kokusu çıkane kadar pişirmeye devam edelim.
- Daha sonra üzerine bamyayı ekleyerek tüm malzemeyi 3-4 dk kadar çevirelim.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim ve tuzunu ilave edelim.Limon suyunu da ekleyip pişmeye bırakalım.
AFİYET OLSUN...
ellerine sağlık çok güzel gözüküyor :) bamya yemeğini çok yerde yedim ama dediğin gibi genellikle salyalı olduğu için pek damak tadımıza uymadığı için hiç yapmadım ama klımda taze bamyalar çıkınca alıp bende bir denemek isityorum bakalım nasıl olacak :)
YanıtlaSilbiz çok seviyoruz ama dediğim gibi yaparken salyalandırmamak çok önemli.Dene bakalım beğenecek misiniz.Teşekkürler canım,sevgiler...
SilLimonlu limonlu harika olur..Evdekiler yemediği için uzun zamandır pişirmedim..:(
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..Nefis görünüyor..
Evet ben zaten bamyadaki o ekşi tadı çok seviyorum.Teşekkürler,sevgiler...
Silellerine sağlık canım.çok severim bamya yemeğini nefis görünüyor.
YanıtlaSilTeşekkürler canım,sevgiler...
Silellerıne saglık
YanıtlaSilbenımde canım uzun zamandır bamya cekıyordu en kısa zamanda yapacagım
teyzenın oglu ıcın baiın sagolsun
şimdi okudum allah rahmet eylesın
kevser ablan
Sağol Kevser abla.Günler çabuk geçiyor.1 ay oldu neredeyse.Hayat bizi acımasızca peşinden sürüklemeye devam ediyor.Genç yaşta kara toprağa girdi yavrucak.Elden ne gelir ki duadan başka.Siz de dularanızı eksik etmeyin.
SilTeşekkürler,sevgilerimle...
ben de çok severim bamyayı,evde de kuru bamya var, ne zamandır aklımdaydı ,tarifinle yapayım yarın inşallah,ellerine sağlık Canım
YanıtlaSilTeşekkürler Hacercim.O zaman sana şimdiden hem kolay gelsin hem de afiyetler olsun.Sevgilerimle...
SilBayılırım bamyaya ellerine sağlık canım ..Bu yaz ev taşıdım o kargaşada kurutamadım.Burnumda tütüyor...Sevgiler
YanıtlaSilArtık yaza hasretinizi dindirirsiniz.Teşekkür ederim,sevgiler...
SilYirmi günde bir bende yaparım. Arada kışın yemek değişikliği isteniyor. Ispanak pırasadan da bıkıyor insan. Ellerine sağlık canım. Sevgiler
YanıtlaSilNe güzel sen sık sık yapıyormuşsun.Ben o kadar sıklıkla olmasa da özledikçe yapıyorum.Tabii değişiklik iyidir.Teşekkürler ablacım,sevgiler...
Sil