Malzemeler: 1,5 su bardağı sıvı yağ, 3 su bardağı un, 1,5 su bardağı su,1,5 su bardağı toz şeker
Yapılışı: Sıvı yağı tavaya alalım.Üzerine unu ilave edip unun rengi iyice dönene kadar kavuralım.Yaklaşık yarım saat kadar.Helva yapmanın püf noktalarından biri de unu sabırla kavurmaktır.Ayrı bir kapta şeker ve suyu kaynatmadan sadece şeker eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın.Şerbeti sıcak olmamalı.Hatta bu işlemi helvayı kavurmadan önce yapın,şerbet bir kenarda beklesin.Rengi kahverengiye dönen kavrulmuş una şerbeti eklererek hızla karıştırın.Şerbeti çeken un kıvama gelince 2-3 dk kadar tahta kaşıkla eze eze karıştırın ve ocaktan alın.İlk sıcaklığı çıkar çıkmaz kaşık yardımıyla veya dilediğiniz gibi şekil verebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Şule çok nefis görünüyorlar.. çok severim un helvasını ama fazla yapamıyorum, bizde sıvıyağla yaparız. ellerine sağlık canım, afiyet olsun!
YanıtlaSilTeşekkürler Saadet ablacım.Ben genelde tere yağlı tercih ederim ama bu da katı yağ yemeyenler için bir alternatif olsun istedim.Sevgilerimle...
Silbende un helvasını sıvıyağla yapanlardanım ...ılık ılık çok severim eline sağlık şulecim sevgilerimi gönderiyorum...
SilTeşekkürler Handan ablacım,sevgiler...
Silharika görünüyor ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilTeşekkürler canım,sevgiler...
Silenfes görünüyor canım
YanıtlaSilTeşekkürler canım,sevgiler...
Silne kadar lezzetlı duruyor cok severım ıste ınsan usenıyor bazen ama bu sekılde de deneyeceğım elıne sağlık
YanıtlaSilBen helvayı ilk yapmaya çalıştığım zamanlarda bana da çok zor geliyordu.Onun için ya anneme ya da kayınvaldeme yaptırırdım hep.Ama zamanla ustalaşınca yapmak zor gelmiyor.Kızım çok seviyor o istedikçe oranını azaltarak yaparım arada.Denemeni tavsiye ederim,Bakalım beğenecek misin.Teşekkürler sevgiler...
Silbittiğim andır sıcak sıcak mmm ellerine sağlık tatlım.
YanıtlaSilsıcak sıcak bayılırım ben de.Ayrı bir lezzeti olur tabii.Teşekkürler ablacım,sevgiler...
SilBen bu helva konusunda biraz tembelim şulecim.belki de evde benden başka yiyen olmadığı içindir.irmik helvasınıda çok severim. Rahmetli Teyzem zamanın da köyden getirirdi.o eliyle şekil verirdi. Yumurta şeklinde olurdu.onunki baya bir kahverengi olurdu. Bu yandığından falan değil. Acayip lezzetli bir şeydi.o zaman merak edipde sormamısım. Şimdi olsa mutlaka öğrenirdim.ellerine sağlık canım. Sevgiler
YanıtlaSilTabii irmik helvasının da lezzeti başka olur ama özellikle tere yağlı severim ben.Oh mis gibi kokacak.nefis olur valla.Kimbilir teyzenin helvası ne lezzetlidir tabiii.Teşekkürler ablacım,sevgiler...
Sil